Parlamentāro izmeklēšanas komisiju par OIK atbalsta ieviešanas jautājumiem vadīs Ieva Krapāne

(06.06.2019.)

Saeimas Parlamentārās izmeklēšanas komisijas par OIK atbalsta ieviešanas mērķiem, ietekmi, kritērijiem atbalsta saņemšanai, atbalsta intensitāti, Eiropas Komisijas 2017.gada 24.aprīļa lēmumu lietā SA.43140 (2015/NN) un par nodarīto kaitējumu un tiesību aizsardzības institūciju rīcību pirmajā sēdē ceturtdien, 6.jūnijā, par tās priekšsēdētāju ievēlēta Ieva Krapāne.  

Savukārt par komisijas sekretāru šodien ievēlēts deputāts Mārtiņš Šteins.

Izmeklēšanas komisijā sastāvā ir deputāti Arvils Ašeradens, Romāns Naudiņš, Sandis Riekstiņš, Viktors Valainis un Ivars Zariņš.

Komisija izveidota uz sešiem mēnešiem pēc 34 deputātu pieprasījuma.

Satversme noteic, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir tiesības atbilstoši tam noteiktajam uzdevumam uzaicināt un uzklausīt jebkuru personu, tajā skaitā arī privātpersonu, un, ja nepieciešams, pieaicinot lietpratējus, izdarīt revīzijas valdības, pašvaldību un privātajās iestādēs un uzņēmumos, ja privātās iestādes un uzņēmumi tieši vai netieši saņem valsts pabalstus, kredītus vai pasūtījumus vai piedalās valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācijā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā