Saeima galīgajā lasījumā lems par iniciatīvu atlīdzību saņemt arī ārvalstīs dzīvojošiem aizbildņiem

(27.02.2019.)

Saeima ceturtdien, 28.februārī, galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Valsts sociālo pabalstu likumā, kas paredz, ka persona atlīdzību par aizbildņa pienākumu pildīšanu saņems arī gadījumos, kad kopā ar aizbilstamo pārceļas uz pastāvīgu dzīvi ārvalstīs. 

Galīgajā lasījumā Saeima lems arī par Komercnoslēpuma aizsardzības likumprojektu un saistītajiem grozījumiem Civilprocesa likumā. Jauns regulējums nepieciešams, lai nodrošinātu efektīvāku komercnoslēpuma aizsardzību, it īpaši pret tā nelikumīgu iegūšanu, izmantošanu vai izpaušanu. 

Savukārt pirmajā lasījumā parlaments skatīs Dzelzceļa likuma grozījumus, ar kuriem cita starpā paredzēts precizēt esošās, kā arī noteikt jaunas Valsts dzelzceļa administrācijas funkcijas un uzdevumus. 

Sēdes darba kārtībā ir arī lēmuma projekts par kolektīvā iesnieguma “Samazināt noteikto “normālo” darba stundu skaitu” turpmāko virzību. 

Plānots, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija parlamentam sniegs ziņojumu par deputātiem, kuri saukti pie administratīvās atbildības laika posmā no 2018.gada 6.novembra līdz šī gada 8.janvārim. 

Saeimas Nacionālās drošības komisija lūgusi Saeimu sēdes darba kārtībā iekļaut grozījumus likumā “Par valsts noslēpumu”, kas paredz prasību Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam saņemt speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam. 

Saeimas 28.februāra sēdes darba kārtībā iekļauti 20 jautājumi. Savukārt pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima