Saeimas priekšsēdētāja sveic Igauniju neatkarības 101.gadskārtā

(25.02.2019.)
Galerija

Latvijas un Igaunijas vēsture ir kā viena grāmata divās valodās, kuras lappusēs ir ierakstīts mūsu kopīgi pārdzīvotais. Tajā ir lepnums par mūsu kopīgi izcīnīto brīvību un stingra apņēmība to stiprināt. To sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 25.februārī, Igaunijas neatkarības dienai veltītajā pieņemšanā Rīgas Latviešu biedrības namā. 

Uzrunājot klātesošos, Saeimas priekšsēdētāja pauda, ka šovasar atminēsimies notikumus, kas pirms simts gadiem norisinājās pie Cēsīm, kad latvieši un igauņi, kopīgi stāvot plecu pie pleca, savām valstīm izcīnīja brīvību un neatkarību. Tāpat droša pleca sajūta bijusi pirms trīsdesmit gadiem, kad Baltijas ceļā - Latvijā, Lietuvā un Igaunijā - visai pasaulei apliecinājām savu apņēmību būt patiesi brīviem un neatkarīgiem. 

“Šodien ar Igauniju mūs saista izcila sadarbība gan divpusēji, gan Eiropas Savienībā un NATO,” uzsvēra I.Mūrniece, un atzīmēja, ka kopā ar sabiedrotajiem mēs stiprinām Eiropas ārējo robežu. Baltijas valstis strādā kopā, lai tuvā nākotnē Rail Baltica nodrošinātu ātru un drošu transporta satiksmi reģionā, kā arī norit darbs pie Baltijas valstu elektrības tīklu sinhronizācijas un reģionālā dabasgāzes tirgus izveides. 

Sveicot Igaunijas tautu valsts 101.dzimšanas dienā, Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvija un Igaunija ir kopā gan svētkos, gan darbā un abām valstīm pa spēkam ir lielas lietas.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima