Saeima pagarina Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekļu pilnvaru termiņu no trim uz pieciem gadiem

(07.02.2019.)

Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekļus amatā turpmāk iecels uz pieciem gadiem līdzšinējo trīs gadu vietā, ceturtdien, 7.februārī, lēma Saeima, galīgajā lasījumā atbalstot par steidzamiem atzītos grozījumus Latvijas Nacionālās operas un baleta likumā

Grozījumi atzīti par steidzamiem, jo tuvojas termiņš, kad jāizsludina konkurss uz Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekļa amatu, informēja par likumprojekta virzību atbildīgās Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens. 

Lai paplašinātu potenciālo pretendentu loku uz valdes locekļa amatiem, precizētas arī izvirzītās prasības. Izmaiņas nosaka, ka par Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes locekli var būt persona, kurai ir vismaz piecu gadu darba pieredze, lai profesionāli pildītu valdes locekļa uzdevumus. Saglabāts nosacījums, ka valdes loceklim ir jābūt zināšanām un izpratnei par valsts kapitālsabiedrības darbību un vadību. 

Iepriekš likumā bija noteikts, ka personai jābūt piecu gadu darba pieredzei vadošā amatā valsts vai pašvaldības iestādē vai vidējā vai lielā kapitālsabiedrībā. 

Kā norādīts anotācijā, grozījumi salāgo Latvijas Nacionālās operas un baleta likuma normas ar Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likuma normām. 

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas virzītie grozījumi Latvijas Nacionālās operas un baleta likumā stāsies spēkā 1.martā. Izmaiņas valdes locekļu pilnvaru termiņā netiks attiecinātas uz esošo valdi, kuras pilnvaru termiņš ir trīs gadi no dienas, kad tā iecelta.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima