Dāvanu Latvijas valsts simtgadē Saeimai pasniegusi Latvijas Pensionāru federācija

(22.11.2018.)
Galerija

Ceturtdien, 22.novembrī, Saeimai dāvinājumu Latvijas valsts simtgadē pasniegusi Latvijas Pensionāru federācija. Tā ir Latvijas karte, kas klāta ar adītiem cimdiņiem.

“Prieks simtgades gadā šeit redzēt mūsu ilggadējo sadarbības partneri Latvijas Pensionāru federāciju ar brīnišķīgu, pārsteidzošu dāvanu. Novērtēju, ar kādu rūpību un prasmi darināti skaistie cimdiņi un gribu teikt lielu paldies tiem, kas tos darinājuši. Jūs mūs sasildījāt, dāvājāt savu mīlestību un savu māku kopt un turpināt tautas tradīcijas. Mēs ar jums ļoti lepojamies,” svinīgajā pasākumā, uzrunājot klātesošos, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

I.Mūrniece Latvijas Pensionāru federācijai pateicās par sadarbību ar Saeimu un atzīmēja: “Jūsu balss parlamentā vienmēr bijusi pietiekami skaļa, un vienmēr cenšamies tajā ieklausīties.”

Par Saeimai pasniegto dāvinājumu pateicās arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Skride: “Ja jūs nebūtu, mēs noteikti nevarētu šeit stāvēt brīvā, neatkarīgā, demokrātiskā valstī, no kuras visām malām ir nākuši šie cimdiņi. Mēs labi apzināmies, ka mums jāvelta pūles un darbs, lai uzlabotu jūsu dzīves apstākļus, veselības aprūpi. Sakām jums milzīgu paldies, kas esat, audzināt mazbērnus, un darīsim visu, kas mūsu spēkos, lai jūs atbalstītu.”

Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājs Andris Siliņš atzīmēja, ka Latvijas pensionāri ar šo dāvinājumu vēlas pateikt paldies Saeimai par tiem pensionāriem nozīmīgajiem jautājumiem, kas jau atrisināti, kā arī atgādināt par problēmām. Viņš Saeimai novēlēja strādāt tā, lai visi Latvijas iedzīvotāji varētu teikt, ka dzīvojam labklājības valstī.

Cimdu adījumus par godu Latvijas valsts dibināšanas simtgadei darinājuši pensionāru organizāciju seniori no visas Latvijas. Vismazākais cimdu pāris noadīts Rīgā, lielākais atceļojis no Latvijas mazākās pilsētas – Durbes.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157702386986561
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde