I.Mūrniece pateicas Latvijas goda konsuliem ārvalstīs

(02.07.2018.)

Spēcīgs goda konsulu tīkls Latvijai ir patiess atbalsts. Goda konsuli ir neaizstājami reizēs, kad Latvijas valstspiederīgie nonākuši kritiskās situācijās ārvalstīs. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra pirmdien, 2.jūlijā, parlamentā tiekoties ar Latvijas goda konsuliem, kuri uzturas Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās goda konsuliem par atbalstu, palīdzot veidot politiskos un ekonomiskos kontaktus viņu rezidences valstīs, sniedzot palīdzību Latvijas uzņēmējiem.

I.Mūrniece pauda gandarījumu par goda konsulu darbu ar Latvijas diasporu, kā arī pateicās tiem, kuri oktobrī notiekošās Saeimas vēlēšanas atbalstīs praktiski, tostarp piešķirot goda konsulāta telpas vēlēšanu iecirkņiem.

Šis ir Latvijas valsts simtgades gads – laiks, kad cildinām arī mūsu valsts bagāto kultūru. Saeimas priekšsēdētāja pateicās goda konsuliem, kas šajā īpašajā laikā savās valstīs organizē pasākumus par godu Latvijas valsts jubilejai.

Ar Latvijas goda konsuliem tikās arī Saeimas Prezidija locekļi, Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas deputāti, kā arī Saeimas frakciju vadītāji.

Ārlietu ministrijas organizētā goda konsulu sanāksme šogad notiek jau devīto reizi, un tajā piedalās 119 Latvijas goda konsuli. Viņi pārstāv Latvijas intereses visos pasaules reģionos – gan Eiropā un Amerikā, gan Āzijā, Āfrikā, Austrālijā un Jaunzēlandē.

Latvijas goda konsulu sanāksmes Rīgā Ārlietu ministrija organizē kopš 2002.gada, un tās notiek ik pēc diviem gadiem. Šādas sanāksmes jau kļuvušas par tradīciju, kas ļauj Latvijai veicināt ekonomisko, kultūras un konsulāro sadarbību, īpaši tajās valstīs, kurās Latvijai nav diplomātisko pārstāvniecību.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima