Izglītības komisija Latgalē diskutēs par reģionālo augstskolu un pierobežas skolu attīstības iespējām

(01.06.2018.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti no 4. līdz 5.jūnijam uzturēsies Latgalē, kur apmeklēs reģionālās augstskolas un pierobežas skolas, lai tuvāk iepazītos ar to darbību un diskutētu par nākotnes attīstības perspektīvām.

“Valsts izglītības sistēma šobrīd atrodas izglītības kvalitātes veicināšanai nozīmīgu reformu priekšā. Būtiski šai procesā uzklausīt pierobežas skolas, kā arī augstskolas. Valsts attīstībai un drošībai ir svarīgi stipri reģioni, it sevišķi pierobežā, Latgalē, un, lai to panāktu, jāatbalsta arī mācību iestādes un jāstiprina izglītības kvalitāte,” uzsver Izglītības komisijas priekšsēdētājs Aldis Adamovičs.

Pirmdien deputāti apmeklēs Baltinavas vidusskolu, Tilžas internātpamatskolu, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmiju un Austrumlatvijas Tehnoloģiju vidusskolu, kā arī viesosies Latgales vēstniecībā GORS.

Savukārt otrdien deputātiem plānota tikšanās Aglonas novada domē. Komisija dosies arī uz Jāņa Eglīša Preiļu Valsts ģimnāziju, kur tiksies arī ar citu pilsētas skolu - Preiļu 1.pamatskolas un Preiļu 2.vidusskolas - pārstāvjiem.

Tāpat komisijai paredzēts viesoties Daugavpils Universitātē un Daugavpils cietoksnī, kā arī Marka Rotko mākslas centrā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī