Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Inese Lībiņa-Egnere

(17.01.2018.)

Saeimas Nacionālās drošības komisiju vadīs Inese Lībiņa-Egnere, trešdien, 17.janvārī, sēdē lēma komisijas deputāti. I.Lībiņa-Egnere amatā nomainīs līdzšinējo komisijas priekšsēdētāju Solvitu Āboltiņu, kura nolikusi savu 12.Saeimas deputāta mandātu.

I.Lībiņa-Egnere ir 12.Saeimas priekšsēdētājas biedre un Juridiskās komisijas priekšsēdētāja biedre. Arī 11.Saeimā viņa bija Saeimas priekšsēdētājas biedre, kā arī strādāja Juridiskajā komisijā un Eiropas lietu komisijā. Pirms ievēlēšanas Saeimā bijusi Valsts prezidenta juridiskā padomniece. I.Lībiņa-Egnere ieguvusi tiesību zinātņu doktores grādu.

Nacionālās drošības komisija izskata jautājumus, kas skar Latvijas drošību un aizsardzību, kā arī ar šo sfēru saistītās ekonomiskās, politiskās, sociālās, militārās, zinātniskās, tehniskās un citas intereses. Komisija veic parlamentāro uzraudzību pār valsts drošības iestādēm – Satversmes aizsardzības biroju, Militārās izlūkošanas un drošības dienestu un Drošības policiju.

Komisijas uzdevumos ietilpst arī Nacionālās drošības koncepcijas un Valsts aizsardzības koncepcijas apstiprināšana, kā arī valsts drošības iestāžu personāla komplektēšanas principu izvērtēšana. Tāpat komisija akceptē un pārrauga nacionālās drošības vajadzībām piešķirto budžeta līdzekļu izlietojumu, kā arī izvērtē valsts drošības iestāžu budžetu projektus.

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī