Saeimā stiprinās administrācijas juridisko atbalstu un pilnveidos iepirkumu procedūras

(02.03.2017.)

Saeimā plānots pilnveidot ar publisko iepirkumu veikšanu saistītās procedūras un pārskatīt iekšējos normatīvos aktus, kas reglamentē administrācijas darba organizāciju. Saeimas Prezidijs ceturtdien, 2.martā, pieņēma attiecīgu lēmumu, paredzot stiprināt juridiskā atbalsta kapacitāti Saeimas Administrācijā. 

Sākotnēji paredzēts veikt atsevišķas izmaiņas administrācijas struktūrā, kas galvenokārt saistītas ar juridiskā atbalsta funkcijas stiprināšanu. Šodien pieņemtais lēmums paredz izveidot administrācijas juridiskā direktora amatu, kura pārraudzībā būs Juridiskā atbalsta nodaļa, Publisko iepirkumu nodaļa un Personāla nodaļa. Šī amata pienākumos būs iekšējo normatīvo aktu juridiskā izvērtēšana un aktualizēšana, kā arī iepirkuma procesa pilnveidošana. 

Visas izmaiņas parlamenta struktūrā paredzēts īstenot esošo Saeimas budžeta resursu ietvaros. 

Vienlaikus Prezidijs uzdeva Saeimas administrācijas vadībai izvērtēt vadības un struktūrvienību funkcijas un izstrādāt priekšlikumus administrācijas struktūras un darba organizācijas pilnveidošanai. 

Nolemts arī izsludināt konkursu uz Saeimas Administrācijas izpilddirektora amatu. Valdis Ziemelis, kurš šajā amatā ir strādājis līdz šim, nolēmis pārtraukt darba tiesiskās attiecības ar Saeimu 31.martā.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima