Inese Lībiņa-Egnere: Latvija atbalsta Melnkalni ceļā uz dalību NATO un ES

(04.10.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere otrdien, 4.oktobrī, Saeimas namā tiekoties ar Melnkalnes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ļiļanu Toškoviču (Ljiljana Tošković), pauda atbalstu Melnkalnei virzībā uz dalību NATO un Eiropas Savienībā (ES).

Kā norādīja Saeimas priekšsēdētājas biedre, plānots, ka Saeima jau šo ceturtdien, 6.oktobrī, galīgajā lasījumā lems par atbalstu protokolam par Melnkalnes pievienošanos Ziemeļatlantijas līgumam. I.Lībiņa-Egnere akcentēja, ka atbalsts Melnkalnes dalībai NATO sūta signālu arī citām valstīm, ka alianses durvis ir atvērtas un paplašināšanās joprojām ir tās dienas kārtībā. 

Ļ.Toškoviča, kura parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē, uzsvēra, ka Melnkalnei dalība NATO ir ārkārtīgi svarīga un pauda gandarījumu par likumprojekta raito virzību Saeimā.

I.Lībiņa-Egnere ar Ļ.Toškoviču pārrunāja arī abu valstu divpusējās attiecības un aicināja veidot intensīvāku dialogu starp Latviju un Melnkalni. Abas puses akcentēja parlamentārās sadarbības lomu valstu savstarpējo attiecību stiprināšanā, aicinot uz ciešāku sadarbību parlamentu līmenī.

Tāpat tikšanās laikā abas puses pārrunāja iespējas stiprināt ekonomiskās attiecības. I.Lībiņa-Egnere akcentēja, ka Latvijai ar Melnkalni ir vēl līdz galam neizmantotas ekonomiskās sadarbības iespējas, īpaši izceļot tādas jomas kā informācijas un komunikācijas tehnoloģijas, farmācija, tūrisms un pārtikas rūpniecība. 

Ļ.Toškoviča kā nerezidējošā vēstniece šodien iesniedza akreditācijas vēstules Latvijas prezidentam. Viņa šobrīd ir arī Melnkalnes vēstniece Polijā ar rezidenci Varšavā, no kurienes savu valsti pārstāv visās trīs Baltijas valstīs. 

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157674662213996
Video: https://www.youtube.com/watch?v=qKi7r5TMsN8
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Svētdien, 28.aprīlī