Ināra Mūrniece Saeimas namā sveic labākos jaunos basketbolistus, trenerus un tiesnešus

(13.06.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece pirmdien, 13.jūnijā, Saeimas namā sveicot mācībās sekmīgākos VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas (LJBL) basketbolistus, labākos trenerus un tiesnešus, pauda gandarījumu par sportistu augsto profesionālo sniegumu un treneru neatlaidīgo darbu jauno talantu turpmākā attīstībā.

„Ceļš uz panākumiem, protams, prasa ne tikai treniņus, ne tikai izturību, bet arī daudz veiksmes. Es zinu, ka spēks jums ir pašiem. Zinu, ka jums ir daudz izturības un uzņēmības, un tāpēc jūs visi esat šeit. Bet es jums novēlu veiksmi. Sportisko veiksmi, jo tā ir tā zelta zīlīte, kuru katrs sportists tomēr grib noķert aiz astes,” sveicot jaunos sportistus, uzsvēra I.Mūrniece.

Svinīgajā pasākumā I.Mūrniece pasniedza Valdemāra Baumaņa kausu sezonas labākajiem spēlētājiem - Paulai Strautmanei un Zigmāram Raimo -, kuri kļuvuši par LJBL čempioniem un pārstāvējuši Latviju vairākos Eiropas jaunatnes čempionātos.

V.Baumaņa piemiņas balvu Latvijas labākajiem jaunajiem basketbolistiem pasniedz kopš 1994.gada. Šī trenera vadībā Latvijas basketbolistu valstsvienība 1935.gadā izcīnīja Eiropas čempiona titulu. Balvu ieguvuši arī tādi zināmi basketbolisti kā Kristaps Janičenoks un brāļi Bertāni, kā arī Anete Jēkabsone-Žogota.

Savukārt Rīgas Biznesa skola svinīgajā pasākumā sveica stipendijas ieguvēju - jauno basketbolistu Ričardu Pinni.

Apbalvošanā piedalījās arī Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins, kā arī Latvijas izlases spēlētājs Kaspars Vecvagars, kurš kā labākais jaunais basketbolists Baumaņa kausu saņēmis 2012.gadā. 

Saeimas namā ik gadu Latvijas Republikas čempionāta sezonas beigās tiek sveikti LJBL mācībās sekmīgākie spēlētāji, kuriem liecībā nevienā priekšmetā nav zemākas atzīmes par septiņi, labākie treneri un tiesneši, kā arī Baumaņa kausa ieguvēji.


Fotogrāfijas: 
https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157669222309281 un https://www.flickr.com/photos/pasakums
Video: https://www.youtube.com/watch?v=hquoEBxg4RQ
Izmantošanas noteikumi:
https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 6.maijā