Saeimā apbalvo Eiropas drošībai veltītā eseju konkursa laureātus

(09.05.2016.)
VideoGalerija

Eiropas dienā, 9.maijā, Latvijas parlamentā apbalvoja Saeimas Eiropas lietu komisijas rīkotā eseju konkursa “Mans ieguldījums drošai un vienotai Eiropai” uzvarētājus, kuriem būs iespēja viesoties Eiropas Parlamentā.

Konkursa pirmās vietas ieguvējs ir Germans Murins no Rīgas 40.vidusskolas, otro vietu ieguva Eva Aleksandra Šulte no Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma, savukārt trešo vietu - Sanda Sirsniņa no Rīgas Stradiņa universitātes. Konkursa žūrija lēma vēl diviem konkursa dalībniekiem par radošumu un oriģinalitāti piešķirt īpašas balvas; tās saņēma Diāna Polgina no Rīgas 25.vidusskolas un Inga Jansone no Rīgas Stradiņa universitātes.

Šodien – Eiropas dienā - lūkojoties uz Eiropas un pasaules darba kārtību un laiku, kad mūsu rokās bija lēmums par iestāšanos Eiropas Savienībā, ir skaidrs – Latvijas izvēle kļūt par pilntiesīgu šīs organizācijas dalībvalsti bija pareizs, jauniešiem sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. Viņa pauda gandarījumu par esejās pausto atbalstu Eiropas Savienībai un izpratni par drošību kā Eiropas dienas kārtības prioritāti.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne konkursa laureātu apbalvošanas pasākumā uzsvēra, ka šis ir izaicinājumiem pilns laiks – uz Eiropu plūst migrantu viļņi un jau jūnijā Lielbritānijas sabiedrība dosies pie vēlēšanu urnām, lai lemtu, vai palikt Eiropas Savienībā. Šis konkurss bija iespēja jauniešiem paust savu viedokli par aktuālajām norisēm, tādējādi simboliski sniedzot palīdzīgu roku Eiropai.

Pavisam jaunieši no visas Latvijas konkursam iesūtīja 24 esejas. Konkursā bija aicināti piedalīties Latvijas skolēni un studenti vecumā no 18 līdz 24 gadiem.

Konkurss tika rīkots, lai motivētu jauniešus aktīvi līdzdarboties Latvijas un Eiropas politiskajos procesos, veicinātu izpratni par Eiropas Savienību un tās nozīmi ikviena cilvēka dzīvē, kā arī attīstītu interesi par drošības, migrācijas un ekonomiskajiem jautājumiem, valstu sadarbību un kopīgajām vērtībām.

Darbus vērtēja Saeimas Eiropas lietu komisijas pārstāvji. Darbu vērtēšanā tika ņemts vērā radošums, argumentu oriģinalitāte un spēja tos pamatot, kā arī esejas atbilstība tematam un prasībām.



Fotogrāfijas no pasākuma: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157665754635993


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī