Inese Lībiņa-Egnere tiekas ar Bavārijas landtāga parlamentāriešiem

(05.05.2016.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere ceturtdien, 5.maijā, Saeimas namā tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Bavārijas landtāga prezidenti Barbaru Štammu (Barbara Stamm) un viņas vadīto parlamentāriešu delegāciju.

I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka šis gads Latvijas un Vācijas attiecībās ir īpašs – šogad atzīmēsim 95 gadus kopš diplomātisko attiecību nodibināšanas un 25 gadus kopš diplomātisko kontaktu atjaunošanas. Abas valstis mūsdienās vieno draudzīgas attiecības un ciešs politiskais dialogs, tostarp starp abu valstu parlamentāriešiem. Eiropas nākotne, drošība, tirdzniecības sakari, izglītība un kultūra ir tikai dažas no tēmām, kas aktuālas abu valstu dienas kārtībā, atzina Saeimas priekšsēdētajas biedre.

Bavārijas federālās zemes parlamenta vadītāja pateicās par iespēju Latviju apmeklēt tieši laikā, kad svinam neatkarības atjaunošanas gadadienu, un personīgi būt klāt svinīgajos pasākumos, kas Bavārijas parlamentāriešiem esot sagādājis neaizmirstamas emocijas.

Sarunā piedalījās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš, kurš kā būtiskus izaicinājumus Eiropas Savienības (ES) nākotnei minēja migrācijas krīzi, starptautisko terorismu un gaidāmo Lielbritānijas izšķiršanos par turpmāku dalību ES. Puses bija vienisprātis, ka šie jautājumi ir abu valstu sadarbības centrā un Eiropas aktuālajām problēmām noteikti jārod vienots, visām dalībvalstīm pieņemams risinājums.

Savukārt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Vucāns uzsvēra Vācijas un Latvijas līdzšinējo ļoti veiksmīgo sadarbību profesionālās izglītības jomā, kā arī abu parlamentu atbalstīto iespēju jauniešiem stažēties Saeimā un Bundestāgā. Latvijā mācās daudzi studenti no Vācijas, un populārākais studiju novirziens ir medicīna. Latviju un Vāciju vieno arī izpratne par nepieciešamību ievērot stingru fiskālo disciplīnu, uzsvēra J.Vucāns.

Bavārijas parlamentārieši Latviju apmeklēja atbildes vizītē. I.Lībiņa-Egnere Bavārijas landtāgu apmeklēja 2015.gada martā, prezentējot Latviju kā prezidējošo valsti ES Padomē.

 

 Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157665592699974
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesības

 

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 3.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
12:00  Katrīnas Čakstes Vilsones grāmatas “Karš, mīlestība, atbrīvošana” atvēršanas pasākums Saeimā