Baltā galdauta svētkos Saeimā godinās Augstākās padomes deputātus, kuri balsoja par neatkarības atjaunošanu

(03.05.2016.)

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, kad tiek atzīmēti arī Baltā galdauta svētki, Saeimā godinās Augstākās padomes deputātus, kuri 1990.gada 4.maijā nobalsoja par Neatkarības deklarācijas pieņemšanu.

“4.maijā tautas ievēlētie priekšstāvji izpildīja tautas gribu. Vēl vairāk – viņi piepildīja tautas sapni par neatkarīgas Latvijas atdzimšanu. Svarīgi, ka tas notika parlamentārā ceļā un ar milzīgu vēlētāju atbalstu. Tādēļ, pirmo reizi atzīmējot Baltā galdauta svētkus, mēs Saeimā vēlamies godināt deputātus, kuri nobalsoja PAR,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Baltā galdauta svētki par godu Latvijas neatkarības atjaunošanai parlamentā norisināsies 4.maijā pulksten 14.45 Saeimas Viesu zālē, un pasākumā klātesošos uzrunās Saeimas priekšsēdētāja.

Baltā galdauta svētku mērķis ir iedibināt un stiprināt tradīciju 4.maijā cilvēkiem pulcēties pie viena galda ģimenes, draugu, kaimiņu vai kopienas lokā, apzināti svinot savas valsts esību un godinot tos, kuri palīdzējuši to radīt un nosargāt. Šie svētki atgādinās, ka Latvijas Republikas neatkarības atjaunošana - Latvijas valsts otrā dzimšanas diena - bija rezultāts konkrētu cilvēku neatlaidīgai rīcībai, drosmei un uzdrīkstēšanās spējai.

Baltā galdauta svētki ir daļa no Latvijas simtgades programmas un jau šogad plaši tiek svinēti visā Latvijā.



Mediju ievērībai:
TV, foto iespēja pasākuma sākumā. Mediju pārstāvju ierašanās Viesu zālē līdz plkst.14.50.


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 27.aprīlī