Lībiņa-Egnere: diskusijā par mediju pakalpojumu regulējumu Eiropā būtisku lomu ieņem Eiropas Savienības nacionālie parlamenti

(16.11.2015.)
VideoGalerija

“Diskutējot par mediju pakalpojumu regulējumu Eiropā, ir jāmeklē Eiropas vērtībās balstīti risinājumi, kas aizsargā gan izteikšanās brīvību, gan informācijas avotus. Šajā procesā būtisku lomu ieņem Eiropas Savienības nacionālie parlamenti, kas ir piemērota platforma diskusijām, kas skar ikvienu no mums.” To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, pirmdien, 16.novembrī, Saeimas namā atklājot neformālu Eiropas Savienības (ES) nacionālo parlamentu pārstāvju sanāksmi, kurā parlamentārieši diskutē par Audiovizuālo mediju pakalpojumu direktīvu.

Sanāksmes dalībnieku darba kārtībā ir jautājums, vai pašreizējais regulējums nozīmē vienotā tirgus stiprināšanu vai arī jaunu ievainojamības cēloņu radīšanu.

I.Lībiņa-Egnere, uzrunājot klātesošos, uzsvēra, ka informācijas drošība ir cieši saistīta ar cilvēktiesībām un pamatbrīvību ievērošanu. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētājas biedre akcentēja šī jautājuma jutību, jo tas saistīts ar sabiedrības viedokļa veidošanu un nepieciešamību novērst naida kurināšanu medijos.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne sanāksmes atklāšanā uzsvēra, ka piektdienas terora akti Parīzē būtiski paspilgtina šīsdienas diskusijas kontekstu. Savā uzrunā viņa atsaucās uz Eiropas Komisijas priekšsēdētāja pirmā vietnieka Fransa Timmermansa (Frans Timmermans) pausto, ka “Eiropa patlaban piedzīvo ļoti sarežģītu laiku”, un akcentēja, ka pēc piektdienas notikumiem mūs gaida izaicinājumiem vēl piesātinātāks laiks, gan reaģējot uz terorismu, gan arī domājot par mediju pakalpojumu regulējumu.

Šajā kontekstā Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja pauda pārliecību, ka ES jau iepriekš demonstrētā spēja stāties pretī izaicinājumiem tiks apliecināta arī šoreiz. Vienlaikus L.Čigāne pateicās ārvalstu kolēģiem par šodien apliecināto gatavību strādāt kopā, lai meklētu risinājumus izaicinājumiem, ar kuriem saskaras ES.

Pasākumā piedalās pārstāvji no Čehijas, Ungārijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Rumānijas, Beļģijas, Luksemburgas un Maltas parlamentiem.


Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157661244048992
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā
13:50  Saeimas Prezidija sēde