Inese Lībiņa-Egnere pateicas Itālijai par iesaisti Baltijas gaisa telpas patrulēšanā

(24.09.2015.)
VideoGalerija

Latvijas iedzīvotājiem un amatpersonām ir ļoti svarīgs mūsu sabiedroto atbalsts, nodrošinot Baltijas valstu gaisa telpas patrulēšanu NATO misijas ietvaros. No sirds pateicamies Itālijai par dalību šajā misijā, rūpējoties par Latvijas gaisa telpas drošību. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, ceturtdien, 24.septembrī, tiekoties ar Itālijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Džovanni Polici (Giovanni Polizzi). Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē. 

Itālija Baltijas gaisa telpas patrulēšanā 2015.gadā piedalījusies astoņu mēnešu garumā, iesaistot četrus iznīcinātājus. Saeimas priekšsēdētajas biedre augstu novērtēja arī Itālijas iesaisti NATO izcilības centra stratēģiskās komunikācijas jautājumos dibināšanā. Viņa uzsvēra, ka Latvija ir apņēmības pilna sniegt arī savu ieguldījumu kolektīvajā aizsardzībā un līdz 2018.gadam nodrošināt mūsu valsts aizsardzības budžeta pieaugumu līdz diviem procentiem no iekšzemes kopprodukta. 

I.Lībiņa-Egnere atzinīgi vērtēja aktīvo politisko dialogu, kas izveidojies starp Latviju un Itāliju, kopīgi sagatavojot un vienai aiz otras aizvadot prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē. Veiksmīgo politisko sadarbību apliecina arī virkne augsta līmeņa vizīšu, tostarp Valsts prezidentu un parlamentu spīkeru līmenī. 

Amatpersonas bija vienisprātis, ka politiskā dialoga pievienotā vērtība ir sadarbības pieaugums ekonomikā. Šī gada pirmajā pusgadā abu valstu tirdzniecības apgrozījums sasniedza 220 miljonus eiro, Itāliju ierindojot kā 13.lielāko mūsu valsts tirdzniecības partneri. Vēstnieks aicināja pastiprināt darbu pie investīciju piesaistes Latvijā, lai Itālijas kapitāls palīdzētu mūsu valstī veidot ražotnes, kas dotu jaunas darbavietas un ražotu produkciju ar augstu pievienoto vērtību. 

Noslēdzot darbu Latvijā, vēstnieks uzsvēra, ka šis viņam ir bijis ļoti interesants un profesionāli piepildīts darba cēliens. Viņa kadences laikā mūsu valsts veiksmīgi atkopusies no ekonomiskās krīzes, kļuvusi par eirozonas dalībvalsti, Rīga aizvadījusi gadu Eiropas kultūras galvaspilsētas statusā, Latvija aizvadījusi savu pirmo prezidentūru ES Padomē, bet patlaban strādā, lai kļūtu par pilntiesīgu Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) dalībvalsti. 

Džovanni Polici darbam Latvijā tika akreditēts 2011.gada 25.oktobrī. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157658623732968
Video: https://www.youtube.com/watch?v=Iq7F6VVaCnw
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

 Saeimas Preses dienests

 

Pirmdien, 20.maijā