NBS no nākamā gada sākuma pārņems rekrutēšanas funkciju

(16.09.2015.)
Galerija

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) no 2016.gada janvāra pilnībā pārņems rekrutēšanas funkciju. To paredz Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā trešdien, 16.septembrī, konceptuāli atbalstītie grozījumi Militārā dienesta likumā.

Patlaban rekrutēšanu un atlasi veic gan Rekrutēšanas un jaunsardzes centrs, gan arī NBS. Līdz ar izmaiņām rekrutēšanas centrs mainīs nosaukumu un vairs nenodarbosies ar rekrutēšanas un mācību funkciju, bet gan ar jaunsardzes darbību un sabiedrības informēšanas pasākumiem.

Lai uzlabotu rekrutēšanas un atlases sistēmas efektivitāti un novērstu savstarpēji cieši saistītu uzdevumu un resursu sadrumstalotību starp divām institūcijām, visu rekrutēšanas un atlases procesu ir nepieciešams nodot NBS Mācību vadības pavēlniecības atbildībā, teikts likumprojekta anotācijā.

Rekrutēšanas laikā sabiedrība tiek informēta par profesionālā dienesta iespējām NBS ar mērķi piesaistīt Latvijas pilsoņus profesionālajam dienestam. Atlases procesā notiek kandidātu atbilstības pārbaude profesionālajam dienestam, norāda likuma grozījumi autori.

Lai Militārā dienesta likuma grozījumi stātos spēkā, tie vēl trīs lasījumos jāpieņem Saeimai. 



Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 20.maijā
13:50  Saeimas Prezidija sēde