Inese Lībiņa-Egnere ar Gruzijas amatpersonām pārrunā nepieciešamību aktivizēt Latvijas un Gruzijas ekonomiskās saites

(16.09.2015.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere vizītē Tbilisi tikās ar Gruzijas parlamenta Ārējo attiecību komisijas priekšsēdētāju Tedo Džaparidzi (Tedo Japaridze) un Gruzijas parlamenta Deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu vadītāju Giorgi Kahiani (Giorgi Kakhiani). Tikšanās laikā, izceļot līdzšinējo veiksmīgo Latvijas un Gruzijas sadarbību, amatpersonas pārrunāja nepieciešamību aktivizēt ekonomiskās saites starp abām valstīm.

Latviju un Gruziju tradicionāli vieno draudzīgas attiecības, kas vainagojušās dinamiskā sadarbībā un veicinājušas aktīvu politisko dialogu, sacīja I.Lībiņa Egnere un uzsvēra, ka līdzšinējā veiksmīgā pieredze var kalpot par pamatu arī ciešākiem ekonomiskajiem kontaktiem. Puses bija vienisprātis, ka ekonomiskās sadarbības stiprināšanai noderīgi formāti ir biznesa forumu un sanāksmju organizēšana. Viens no ietekmes instrumentiem ekonomiskās attīstības veicināšanai varētu būt arī starpvaldību komisijas darba aktivizēšana.

Sarunā ar Ārējo attiecību komisijas priekšsēdētāju tika pārrunāta arī labā sadarbība starptautiskajās institūcijās, jo gan I.Lībiņa-Egnere, gan T.Džaparidze ir savu valstu parlamentu pārstāvji EPPA delegācijās.

Vizītes ietvaros I.Lībiņa-Egnere apmeklēja arī Latvijas vēstniecību Gruzijā un, tiekoties ar vēstnieci Elitu Gaveli, augstu novērtēja aktīvo vēstniecības darbu, kā arī vēstnieces personīgo ieguldījumu.

Saeimas priekšsēdētājas biedre šajās dienās uzturas vizītē Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi, kur piedalās Gruzijas parlamenta rīkotā konferencē “Ceļā uz atvērtību: parlamentu rīcības plāni, standarti un instrumenti”. Vizītes ietvaros I.Lībiņa-Egnere tikās arī ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Usupašvili (David Usupashvili).

Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157656267936434 




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima