Saeimas ziņas

Atskatoties uz Latvijas dalības NATO 20 gadiem, Saeimas deputāti viesojas Ādažu militārajā bāzē
Saeimas deputāti otrdien, 30.aprīlī, apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) militāro bāzi Ādažos un kopā ar karavīriem atskatījās uz Latvijas dalības NATO 20 gadiem – bruņoto spēku attīstību un modernizāciju, mūsu karavīru un sabiedroto ieguldījumu Latvijas drošības stiprināšanā. Aizsardzības ministrija arī iepazīstināja ar aktuālajiem darbiem un nākotnes izaicinājumiem nākamajiem 12 gadiem, bet NBS pārstāvji informēja par NATO brigādes veidošanas progresu Latvijā.
Piektdien hokeja laukumā tiksies Saeimas un Latvijas Hokeja federācijas komandas
Tuvojoties pasaules čempionātam hokejā, piektdien, 3.maijā, Saeimas hokeja komanda otro reizi draudzības spēlē mērosies spēkiem ar Latvijas Hokeja federācijas komandu. Iepriekš abas komandas hokeja laukumā tikās pērn pirms 2023.gada Pasaules čempionāta Rīgā.   
Saeima lems par sodu palielināšanu par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem
Saeima ceturtdien, 2.maijā, galīgajā lasījumā skatīs grozījumus, ar kuriem iecerēts palielināt sodus par rupjiem atļautā braukšanas ātruma pārkāpumiem, proti, pārsniedzot ātrumu par vairāk nekā 60 kilometriem stundā.
Plāno pastiprināt atbildību par nelikumīgu partiju finansēšanu
Lai novērstu politisko partiju nelikumīgu finansēšanu, kas izkropļo godīgas konkurences principus starp politiskajām partijām, Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 30.aprīlī, lēma izskatīšanai parlamentā virzīt grozījumus Krimināllikumā. Ar grozījumiem iecerēts samazināt nelikumīgā finansējuma slieksni, no kura iestājas kriminālatbildība.
Baltijas valstu parlamentārieši apmeklē Somijas-Krievijas pierobežu un uzsver nepieciešamību pēc kopīgas ES pieejas robežu aizsardzībai
Eiropas Savienības austrumu robeža ir kopīga atbildība, kas prasa paaugstinātu informētību, stingrāku fokusu, kā arī labāku un ciešāku visu demokrātisko Baltijas jūras reģiona valstu, kā arī citu Eiropas Savienības valstu sadarbību. Tas ir jo īpaši aktuāli, ņemot vērā Krievijas agresiju un pieaugošos drošības draudus. Steidzami nepieciešama kopīga pieeja robežu aizsardzības koordinācijai, norāda Baltijas Asamblejas delegācijas vadītājs Jānis Vucāns. 
Plāno noteikt kriminālatbildību par mēģinājumu ar dziļviltojuma tehnoloģiju palīdzību ietekmēt vēlēšanu rezultātus
Lai noteiktu kriminālatbildību par mēģinājumiem ar dziļviltojuma tehnoloģiju jeb tā dēvētā “deep fake” palīdzību ietekmēt vēlēšanu rezultātus un nodrošinātu vēlētāju tiesības piedalīties godīgās un brīvās vēlēšanās, Saeimas Juridiskā komisija otrdien, 30.aprīlī, trešajā lasījumā atbalstīja grozījumus Krimināllikumā.
Izglītības komisija atbalsta ieceri noteikt papildu prasības bērnu nometņu vadītājiem un darbiniekiem
Lai bērni nometnēs un viņu vecāki varētu justies droši, ir nepieciešams noteikt papildu prasības bērnu nometņu vadītājiem un darbiniekiem, otrdien, 30.aprīlī, uzsvēra Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti, pirmajā lasījumā atbalstot grozījumus Izglītības likumā, kas deleģē Ministru kabinetu noteikt minētās prasības.
Skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves
Skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves, paredz otrdien, 30.aprīlī, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijā trešajā lasījumā izskatītie grozījumi Izglītības likumā. Ja skolēns atteiksies no krievu valodas apguves līdz šī gada 21.jūnijam, tad citu svešvalodu varēs apgūt jau no jaunā mācību gada.
Saeima 4.maijā sanāks uz Neatkarības atjaunošanai veltīto svinīgo sēdi
Ceturtdien, 4.maijā, Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, Saeima sanāks uz svinīgo sēdi. Tā sāksies pulksten 12.00, un uzrunu sēdē teiks Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.
Noskaidroti 11.Jauniešu Saeimas nākotnes politiķa titula ieguvēji
Piektdien, 26.aprīlī, parlamentā noslēdzoties 11.Jauniešu Saeimai, apbalvoti nākotnes politiķa titula ieguvēji: Emīls Bergs, Kristaps Kārlis Naglis, Arturs Pīlācis un Madara Senkāne. Šie jaunieši, strādājot Jauniešu Saeimas komisijās, izrādīja īpaši aktīvu līdzdalību priekšlikumu apspriedē un pilnveidē.
Trešdien, 1.maijā