Eiropas lietu komisija Muceniekos iepazīsies ar aktuālo situāciju patvēruma meklētāju un bēgļu uzņemšanā

(24.07.2015.)

Lai iepazītos ar praktiskiem risinājumiem patvēruma meklētāju un bēgļu uzņemšanai Latvijā, Saeimas Eiropas lietu komisija pirmdien, 27.jūlijā, izbraukuma sēdē apmeklēs patvēruma meklētāju izmitināšanas centru „Mucenieki”. 

„Ievērojot komisijas deputātu vēlmi labāk izprast pastāvošo sistēmu un saistības patvēruma politikā, tostarp, lai kliedētu dažādus mītus, kas skar bēgļu sociālo nodrošināšanu, rīkojam izbraukuma sēdi, kurā tiksimies arī ar iekšlietu ministru,” norāda komisijas priekšsēdētāja Lolita Čigāne. Viņa uzsver: „Risinot pārvietošanu un pārcelšanu tiem bēgļiem, kuriem nepieciešama starptautiska aizsardzība, būtiski ir neaizmirst par migrācijas politiku ilgtermiņā.” 

Tāpat plānojam pārrunāt patvēruma politikas attīstību Latvijā, kur būtiska ir atbildīgo dienestu praktiskā sadarbība starp dalībvalstīm, tādējādi veicinot vienotu pieeju lēmumu pieņemšanā, kā arī to, kā efektīvāk vērsties pret patvēruma sistēmas ļaunprātīgu izmantošanu,” pauž L.Čigāne. 

Eiropas lietu komisijas sēde pirmdien, 27.jūlijā, Patvēruma meklētāju izmitināšanas centrā „Mucenieki”, Ropažu novada Muceniekos, Jaunceltnes ielā 2, sāksies pulksten 13.00. 


Mediju ievērībai:
Plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus, kuri vēlas atspoguļot sēdes norisi, lūdzam sazināties ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes Patvēruma lietu nodaļas vadītāju Līgu Vijupi, zvanot pa tālruni 67219412 vai rakstot uz e-pastu liga.vijupe@pmlp.gov.lv.  

 

Saeimas Preses dienests

 

Sestdien, 27.aprīlī