Šodien sanāk jau 5.Jauniešu Saeima

(27.04.2015.)

Simts Latvijas jaunieši pirmdien, 27.aprīlī, Saeimas namā pulcēsies jau uz 5.Jauniešu Saeimu, vienu dienu iejūtoties deputātu ikdienas darbā. Jauniešu Saeimas darbs ir pietuvināts reālajam parlamenta darbam un likumu izstrādes procesam gan komisijās, gan Saeimas sēdēs. Jauniešu Saeimu pirmdien vadīs Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece.

Jauniešu Saeimas dienas kārtībā būs priekšlikumi patriotisma veicināšanai, drošības un aizsardzības apmācības ieviešanai skolās, veselības un sociālajai aprūpei, jauniešu aktīvākai iesaistīšanai Eiropas Savienības aktivitātēs, kā arī jauniešu nodarbinātībai.

Jauniešu Saeimas deputāti tika ievēlēti publiskā balsojumā, sacenšoties ar savām idejām valsts izaugsmei un attīstībai. Ievēlēto 100 dalībnieku iesniegtās idejas apkoptas četrās tematiskās deklarācijās, kuras jaunieši vēl pilnveidos, izskatot savus iepriekš iesūtītos priekšlikumus kādā no četrām nozaru komisijām.

Šogad jaunieši strādās Aizsardzības, Cilvēktiesību, Eiropas lietu un Izglītības komisijās, kuru darbu līdzvadīs jaunieši un attiecīgo Saeimas komisiju priekšsēdētāji.

Jauniešu Saeimas sēdēm un noslēguma pasākumam ikviens varēs sekot līdzi tiešsaistē parlamenta mājaslapā www.saeima.lv. 

Informācija par 5.Jauniešu Saeimas norisi pieejama mājaslapā www.jauniesusaeima.lv. Darba kārtība http://jauniesusaeima.lv/site/uploads/5.jauniesu_saeimas_darba_kartiba.pdf

5.Jauniešu Saeimas vēlēšanās kandidēja 135 jaunieši, par kuru idejām kopumā tika atdotas 4589 balsis. Jaunieši savas idejas varēja pieteikt kādā no četriem tēmu blokiem, un visaktīvāk viedoklis tika pausts par izglītības un kultūras jautājumiem – 78 pieteiktas idejas. Jauniešu Saeimā būs pārstāvēti visi Latvijas reģioni proporcionāli to iedzīvotāju skaitam. 

Pasākumu rīko Saeima; projekta informatīvie atbalstītāji ― sociālais tīkls Draugiem.lv, Latvijas Televīzija un Latvijas Radio.

Sekot projekta aktivitātēm iespējams arī sociālajos tīklos www.draugiem.lv/jauniesusaeima/, www.youtube.com/jauniesusaeima un Twitter ― @jauniesusaeima un @jekaba11.

Informatīvs plakāts par 5.Jauniešu Saeimu: https://www.saeima.lv/prese/JS_plakats_2015.pdf
Jauniešu Saeimas deputātu pieredzes stāsti: https://www.youtube.com/watch?v=ArgHLWoXPPk
Materiālu izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 






Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima