Klajā nācis Saeimas Juridiskā biroja sniegto atzinumu apkopojums

(14.12.2013.)
VideoGalerija

Klajā nākusi grāmata, kurā apkopoti Saeimas Juridiskā biroja darbības laikā sagatavotie atzinumi un vēstules. Grāmata izdota, atzīmējot Juridiskā biroja 20.gadadienu, un izdevums prezentēts Saeimā sestdien, 14.decembrī, klātesot Saeimas Prezidija locekļiem, valsts vadošajiem juristiem un ciešākajiem Juridiskā biroja sadarbības partneriem. 

Saeimas Juridiskais birojs izveidots 1993.gadā līdz ar 5.Saeimas darba uzsākšanu. Tā galvenais uzdevums ir sniegt atzinumus un priekšlikumus Saeimas Prezidijam un komisijām par Saeimai iesniegtajiem likumprojektiem, taču vienlaikus ievērojamu biroja darba apjomu veido sarakste ar iestādēm un amatpersonām, kā arī atbildes uz privātpersonu iesniegumiem.

Grāmatā iekļauta atzinumu un citu biroja 20 gadu darbības laikā sagatavoto dokumentu izlase, iekļaujot tajā galvenokārt dokumentus ar paliekošu juridisku vērtību un tādus, kas dod vērtējumu konkrētā laikmeta aktualitātēm. Kā norāda Saeimas Juridiskā biroja vadītājs kopš 1993.gada Gunārs Kusiņš, daudzi biroja piedāvātie problēmu risinājumi šobrīd kļuvuši par likuma normām. 

Pateicību par pienesumu grāmatas tapšanā G.Kusiņš pauž vairāk nekā 30 juristiem, kas šo gadu laikā strādājuši Juridiskajā birojā un ar savām plašajām zināšanām, profesionālo attieksmi, pašaizliedzību un radošo pieeju devuši nozīmīgu ieguldījumu skaidras, saprotamas un mūsdienu vērtībām atbilstošas tiesību sistēmas izveidē un pilnveidošanā. 

Kā grāmatas priekšvārdā norāda Eiropas Savienības Tiesas tiesnesis Egils Levits, krājumā ievietotie atzinumi ir citējamas tiesību zinātnes atziņas, kas to juridiskās kvalitātes un autoru īpašās pozīcijas dēļ ir nozīmīgs pienesums mūsu tiesību zinātnei un līdz ar to visas Latvijas tiesību sistēmas izpratnes padziļināšanai. 

Grāmata „Saeimas Juridiskā biroja dokumenti. 1993–2013” nākusi klajā sadarbībā ar VSIA „Latvijas Vēstnesis” 300 eksemplāru lielā tirāžā. Izdevums ierobežotā daudzumā būs pieejams arī tirdzniecībā. 



Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157638662903983/with/11366559814/
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības 




Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 13.maijā
13:50  Saeimas Prezidija sēde