3.Jauniešu Saeimas deputāti piedalās Baltijas Asamblejas sesijā

(29.11.2013.)
VideoGalerija

Baltijas parlamentāriešu ikgadējai sanāksmei, kas šogad 29.novembrī notiek Rīgā Saeimas namā, sekoja trīs Jauniešu Saeimas deputāti - Nils Putniņš, Sindija Virse un Jānis Zuļķis. J.Zuļķim kā eseju konkursa uzvarētājam bija iespēja no parlamenta tribīnes uzrunāt Baltijas Asamblejas 32.sesijas dalībniekus.

Kā būtiskākās jomas, kurās risinājumi būtu jāmeklē visām trim reģiona valstīm kopā, jaunietis minēja vides aizsardzību, izglītību un infrastruktūru. „Varbūt jāveido viena izcila augstskola visā reģionā, varbūt jāiegulda daudz lielāki līdzekļi pētniecībā un zinātnē, kas mums palīdzēs atklāt jaunus veidus kā cīnīties ar piesārņojumu. Jebkurā gadījumā mēs iegūsim milzīgu pieredzi un zināšanas, kuras līdz šim mums nebija,” no Saeimas tribīnes uzrunājot BA delegātus, sacīja J.Zuļķis.

Konkursa uzvarētājs atzina, ka arī Jauniešu Saeimā diskutēts par aktuālajām problēmām Baltijas reģionā un vairums no tām ir ietvertas Jauniešu Saeimas pieņemtajās deklarācijās: „Piemēram, jau vairākus gadus mēs runājam par jauniešu fizisko sagatavotību, par izglītību un par iespējam savas idejas izvirzīt Eiropas Savienības mērogā.”

J.Zuļķis iepazīstināja klātesošos arī ar Jauniešu Saeimas projektu, norādot, ka tas Latvijā tiek īstenots jau trešo gadu pēc kārtas un palīdz jauniešiem izprast politiskos procesus parlamentārā demokrātijā, kā arī parlamenta un deputātu ikdienas darbu. Jauniešu Saeima gluži kā Latvijas Republikas Saeima apspriež dokumentus, iesniedz priekšlikumus, piedalās debatēs un komisiju darbā. Visas Jauniešu Saeimas deklarācijas ir pašu veidotas, tajās ietverot jaunajiem deputātiem svarīgus priekšlikumus par to, kādai vajadzētu būt turpmākajai valsts attīstībai. Jauniešu Saeima ātri ir ieguvusi popularitāti ne vien jauniešu vidū, bet visā sabiedrībā, uzsvēra projekta dalībnieks. 

Eseju konkursā par Baltijas jūras vides aizsardzību tika aicināti piedalīties 3.Jauniešu Saeimas BA delegācijas locekļi. Konkurss tika rīkots ar mērķi motivēt jauniešus līdzdarboties Latvijas un pasaules politiskajos, ekonomiskajos un sociālajos procesos un veicināt interesi par Baltijas jūras reģiona attīstību un vides aizsardzību, kā arī Baltijas Asambleju. 

Lai veicinātu jauniešu interesi par Baltijas valstu sadarbību un kopējām interesēm un mērķiem, šī gada pavasarī, kad sanāca 3.Jauniešu Saeima, BA prezidenta Raimonda Vējoņa vadībā tika dibināta 3.Jauniešu Saeimas BA delegācija. Delegācijas sastāvā ir 20 jaunieši – katras 3.Jauniešu Saeimas nozaru komisijas līdzpriekšsēdētājs un četri komisijas deputāti. 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157638181203403/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=QlM8u2daHC8 
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 10.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
10:00  Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas, Vides, klimata apakškomisijas un Pasaules Dabas Fonda rīkotā konference “Latvijas ūdeņu ilgtspēja un kā to panākt?”