Saeimas ziņas

Latvijas un Vācijas parlamentārieši vienojas stiprināt skolēnu un studentu apmaiņas programmas
Latvijas un Vācijas ciešās saites kultūras un izglītības jomā ir teicams pamats arī turpmākai ekonomiskās sadarbības attīstībai, pauda Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica ceturtdien, 23.maijā, uzņemot Saeimā Bundestāga Baltijas-Vācijas sadarbības grupas parlamentāriešus.
Noteiks kriptoaktīvu tirgus darbību Latvijā
Lai Latvijā noteiktu kriptoaktīvu tirgus darbību, Saeima ceturtdien, 23.maijā, konceptuāli atbalstīja Kriptoaktīvu pakalpojumu likuma projektu. Plānots, ka jaunais likums stāsies spēkā šī gada 30.jūnijā.   
Plānots, ka mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā varēs dienēt arī citu valstu pilsoņi
Lai mobilizācijas gadījumā Latvijas armijā varētu dienēt arī citu valstu pilsoņi, Saeima ceturtdien, 23.maijā, pirmajā lasījumā atbalstīja Militārā dienesta likuma grozījumus. 
Saeima konceptuāli atbalsta Rēzeknes valstspilsētas domes atlaišanas likuma projektu
Saeima ceturtdien, 23.maijā, konceptuāli atbalstīja Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības domes atlaišanas likuma projektu. Pašvaldības domē plānots iecelt pagaidu administrāciju. 
Arī likvidējamo kredītiestāžu hipotekāro kredītu ņēmējiem plāno kompensēt procentu maksājumus
Arī likvidējamo kredītiestāžu hipotekāro kredītu ņēmējiem plāno kompensēt kredītu kopējo procentu maksājumus 30 procentu apmērā, paredz Saeimā ceturtdien, 23.maijā, konceptuāli atbalstītie un par steidzamiem atzītie grozījumi Patērētāju tiesību aizsardzības likumā. 
Varēs iesniegt arī nepilnīgi aizpildītu pirmreizējo akcionāru reģistru, konceptuāli nolemj Saeima
Gadījumos, kad akciju sabiedrības rīcībā nav visu aktuālo datu par akcionāru, tai būs iespēja Uzņēmumu reģistrā iesniegt arī nepilnīgi aizpildītu pirmreizējo akcionāru reģistru, paredz ceturtdien, 23.maijā, Saeimā konceptuāli – pirmajā lasījumā – atbalstītie par steidzamiem atzītie grozījumi Komerclikumā. 
Varakļānu novadu plānots pievienot Madonas novadam
Lai Varakļānu novadu varētu pievienot Madonas novadam, Saeima ceturtdien, 23.maijā, konceptuāli atbalstīja grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā un noteica tiem steidzamību. 
Saeima lems par iespēju dzīvokļu īpašniekiem mājai būtiskus jautājumus izlemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā
Saeima ceturtdien, 23.maijā, galīgajā lasījumā lems par likuma grozījumiem, kas dos iespēju dzīvokļu īpašniekiem par mājai būtiskiem jautājumiem lemt arī tad, ja daļa iedzīvotāju neiesaistās šo jautājumu risināšanā. Šos un citus jautājumus deputāti skatīs 16.maija sēdes turpinājumā, jo pagājušajā nedēļā Saeimas sēdē tika izsludināts pārtraukums.
Z.Kalniņa-Lukaševica Lielvārdē: Vācijas ieguldījums Baltijas reģiona drošības stiprināšanā  ir neatsverams
Saeimas priekšsēdētājas biedre, deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Vācijas parlamentu vadītāja Zanda Kalniņa-Lukaševica ar Vācijas Bundestāga deputātiem trešdien, 22.maijā, apmeklēja Latvijas armijas militāro bāzi “Lielvārde”. Bundestāga Baltijas-Vācijas sadraudzības grupas oficiālā vizīte ir pirmā pēdējo piecu gadu laikā un notiek pēc Z.Kalniņas-Lukaševicas uzaicinājuma. Tās mērķis ir veicināt sadarbību ekonomikas, drošības un kultūras jomās.
Žurnālistikas studenti Saeimas namā iepazīs reportiera darbu
Ceturtdien, 23.maijā Saeimas namā viesosies Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes komunikācijas zinātnes studenti, lai, praktiski darbojoties, apgūtu reportiera amata prasmes un iepazītu šī darba specifiku parlamentā. 
Piektdien, 24.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
11:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde