Iztaujās ierēdņus par jaunajiem elektroenerģijas tarifiem

(08.03.2011.)

Triju Saeimas komisiju deputāti trešdien, 9.martā, uz sēdi aicinājuši AS „Latvenergo”, atbildīgo ministriju un pašvaldību pārstāvjus, lai iztirzātu jauno elektroenerģijas tarifu veidošanās principus un to ietekmi uz iedzīvotājiem.

„Vēlamies iegūt detalizētu un saprotamu skaidrojumu par to, kas veicinājis tik būtisku tarifu pieaugumu. No iedzīvotāju skatupunkta raugoties, nav skaidrs, kādēļ maksa par elektrību ceļas tieši tagad un tik būtiski. Tāpat deputātiem ir būtiski zināt, vai valdībai ir plāns, kā no tarifu pieauguma pasargāt sociāli neaizsargātos iedzīvotājus,” informē Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Piedalīties komisijas sēdē aicināti pārstāvji no AS „Latvenergo”, Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Labklājības ministrijas, Latvijas Pašvaldību savienības un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas.

Sociālo un darba lietu komisijas, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas kopsēde notiks trešdien, 9.martā, plkst.10.00 Saeimas nama Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā