Saeimā notiek diskusija par sabiedrisko mediju pārvaldības modeļiem

(22.04.2016.)

Saeimā piektdien, 22.aprīlī, norisinājās konference „Sabiedrisko mediju pārvaldības modeļi kaimiņvalstīs – kalpojot sabiedrībai un vārda brīvībai”, kurā tika apspriesti efektīvākie plašsaziņas līdzekļu pārvaldības veidi demokrātiskā sabiedrībā. 

„Latvijā notiek aktīvas diskusijas par jauna un efektīva sabiedrisko mediju pārvaldības modeļa ieviešanu. Tieši tādēļ šobrīd ir svarīgi palūkoties citu valstu pieredzē, lai smeltos labākos risinājumus un veidotu pēc iespējas pilnvērtīgāku un sabiedrības vajadzībām atbilstošāku modeli,” pirms konferences uzsvēra Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne. 

Konferenci atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja I.Laizāne. 

Ar sabiedrisko mediju pārvaldības pieredzi Zviedrijā konferences dalībniekus iepazīstināja Zviedrijas Karalistes Kultūras un demokrātijas ministrijas Mediju un filmu nodaļas vadītāja vietniece Filipa Arvas-Olsona (Filippa Arvas-Olsson). 

Par sabiedrisko mediju pārvaldību Igaunijā stāstīja Tallinas Universitātes Mediju inovācijas un digitālās kultūras izcilības centra vadītājs Indreks Ibruss (Indrek Ibrus), bet Lietuvas pieredzē dalījās Lietuvas Republikas Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs Deivids Velkas (Deividas Velkas). 

Pasākuma dalībniekus uzrunāja arī Vācijas Federatīvās Republikas Ziemeļreinas-Vestfālenes Federālo, Eiropas un mediju lietu ministrijas valsts sekretārs Marks Jans Eimans (Marc Jan Eumann), iepazīstinot ar jaunākajām reformām viņa pārstāvētajā federālajā zemē. 

Pasākumā piedalīties bija aicināti deputāti, raidorganizāciju vadītāji, žurnālisti un akadēmiskās vides pārstāvji, lai diskutētu par sabiedrisko mediju pārvaldības modeļiem. 

Konferenci „Sabiedrisko mediju pārvaldības modeļi kaimiņvalstīs – kalpojot sabiedrībai un vārda brīvībai” organizēja Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar Kultūras ministriju. 

Konference notika Saeimas Sarkanajā zālē Jēkaba ielā 11, un tai interesenti varēja sekot līdzi arī tiešraidē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

I.Mūrniece: informatīvās telpas attīstībai jābalstās uz demokrātijas principiem un vērtībām

 

Konferences materiāli:

Programma

Zviedrijas Karalistes Kultūras un demokrātijas ministrijas Mediju un filmu nodaļas vadītāja vietnieces Filipas Arvas-Olsonas (Filippa Arvas-Olsson) prezentācija

Tallinas Universitātes Mediju inovācijas un digitālās kultūras izcilības centra vadītāja Indreka Ibrusa (Indrek Ibrus) prezentācija

Lietuvas Republikas Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāja Deivida Velkas (Deividas Velkasprezentācija

Vācijas Federatīvās Republikas Ziemeļreinas-Vestfālenes Federālo, Eiropas un mediju lietu ministrijas valsts sekretāra Marka Jana Eimana (Marc Jan Eumann) prezentācija

Videoieraksts 1.daļa latviešu valodā un angļu valodā
                            2.daļa latviešu valodā un angļu valodā

Fotogrāfijas

Videosižets

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā