I.Mūrniece: informatīvās telpas attīstībai jābalstās uz demokrātijas principiem un vērtībām

(22.04.2016.)
VideoGalerija

Latvijas drošībai būtiska ir ilgtspējīga, uz demokrātijas principiem un vērtībām balstītas nacionālās informatīvās telpas attīstība, un parlaments šim jautājumam turpinās pievērst pastiprinātu uzmanību, piektdien, 22.aprīlī, apliecināja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, parlamentā atklājot konferenci „Sabiedrisko mediju pārvaldības modeļi kaimiņvalstīs – kalpojot sabiedrībai un vārda brīvībai”.

I.Mūrniece akcentēja nepieciešamību pieņemt mediju politikas pamatnostādnes, kuru nozīmību uzsvērusi arī valdība. “Tas ir svarīgs dokuments, kas kļūs par pirmo politikas plānošanas dokumentu, kas Latvijā definēs mediju politikas pamatprincipus, mērķus un veicamos uzdevumus,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece veltīja atzinīgus vārdus Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļai, kas visā mediju politikas tapšanas procesā cenšas veidot atklātu, publisku diskusiju un apzināt pēc iespējas plašāku pieredzi. “Esmu pārliecināta, ka šī konference sniegs vērtīgu pienesumu jau notiekošajām diskusijām par jauna sabiedrisko mediju pārvaldības modeļa ieviešanu,” akcentēja I.Mūrniece. 

Pasākumā piedalās eksperti no abām mūsu tuvākajām kaimiņvalstīm – Igaunijas un Lietuvas -, kā arī eksperti no Vācijas un Zviedrijas, kuru pieredze atvērtas un daudzveidīgas mediju vides attīstībā ir ilgāka nekā mums, norādīja I.Mūrniece.

Konferences atklāšanā uzrunu teica arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētāja Inese Laizāne, uzverot, ka pienācis laiks atgriezties pie jautājuma par sabiedrisko mediju pārvaldību, par ko diskutēts jau agrāk, 2010.gadā pieņemot Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumu.

2010.gads Latvijā vēl bija smags pēckrīzes laiks, un tas ir viens no iemesliem, kāpēc sabiedrisko mediju pārvaldībai netika izveidota atsevišķa pārraudzības institūcija, bet diskusijas par to notika jau tolaik. Ir pienācis laiks pie šī jautājuma atgriezties, uzsvēra I.Laizāne.

Konferenci „Sabiedrisko mediju pārvaldības modeļi kaimiņvalstīs – kalpojot sabiedrībai un vārda brīvībai”, kurā spriež par efektīvākajiem plašsaziņas līdzekļu pārvaldības veidiem demokrātiskā sabiedrībā, organizē Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija sadarbībā ar Kultūras ministriju.

 

Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/7215766727662760
Video: https://www.youtube.com/watch?v=o_POkzj9nLU
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde