Saeimā tradicionāli notiks atvērto durvju diena

(12.09.2011.)

23.septembrī Saeima rīko tradicionālo atvērto durvju dienu, aicinot iedzīvotājus un mūsu valsts viesus klātienē aplūkot Saeimas namu, iepazīt tā arhitektūru un vēsturi, kā arī vairāk uzzināt par deputātu ikdienas darbu. Apmeklēt Saeimu īpaši aicināti skolēni.

Dodoties ekskursijā pa Saeimas namu, interesenti varēs apmeklēt Saeimas sēžu zāli, kurā deputāti ceturtdienās sanāk uz sēdēm, un Sarkano zāli, kurā notiek Saeimas Prezidija sēdes, diskusijas un konferences. Tāpat apmeklētāji varēs ielūkoties Saeimas priekšsēdētāja kabinetā un darbinieku darba telpās, kā arī aplūkot Dāvanu zālē izvietotās ārvalstu delegāciju dāvanas Latvijas parlamentam.

Atvērto durvju dienas apmeklētājiem būs reta iespēja apskatīt reprezentācijas telpas, kurās tiek uzņemti ārvalstu parlamentu vadītāji, ministri, vēstnieki un citas augstas amatpersonas.

Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāti arī informatīvi izglītojoši videosižeti un fotogrāfijas par parlamenta darbu, tostarp deputātu diplomātiskajām aktivitātēm un Saeimas tradīcijām.

Šī gada 21.augustā tika atzīmēta mūsu valsts neatkarības faktiskās atjaunošanas 20.gadadiena, un Saeimas viesiem būs iespēja aplūkot vēsturiskus dokumentus – oficiālos atzīšanas rakstus, ar kuriem citas valstis pēc 1991.gada 21.augusta atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu.  

Saeimas apmeklējuma laikā ikviens varēs piedalīties erudīcijas konkursā un pārbaudīt savas zināšanas un vērību, izstaigājot parlamentu. Konkursa uzvarētāji saņems pārste
iguma balvas.

Saeimas nams 23.septembrī apmeklētājiem būs atvērts no plkst.10.00 līdz 18.00, un cilvēki aicināti ierasties gan grupās, gan individuāli.  Ņemot vērā, ka Saeimas ēkā vienlaicīgi var atrasties ierobežots apmeklētāju skaits, priekšroka būs tiem, kuri savu apmeklējumu būs pieteikuši iepriekš, nosūtot personas datus (vārdu, uzvārdu, personas kodu un tālruņa numuru) uz e-pastu info@saeima.lv, un saņēmuši apstiprinājumu. Interesenti aicināti pieteikties līdz šī gada 21.septembrim. Papildu informācija pa tālruni 67087321.

Interesenti iepazīt parlamentu aicināti ne tikai atvērto durvju dienā, bet arī ikdienā, ekskursijai piesakoties pa tālruni 67087535 vai sūtot pieteikumu uz e-pastu ekskursijas@saeima.lv. Dodoties ekskursijā uz Saeimu ceturtdienās, iespējams klātienē vērot deputātu darbu Saeimas sēdē.

Atvērto durvju diena Saeimā notiks jau ceturto reizi, un interesentu skaits pieaug ar katru gadu. 2008.gadā šajā dienā Saeimā viesojās apmēram 1500 cilvēku, 2009.gadā - vairāk nekā 1800, savukārt 2010.gadā – 2000 interesentu.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā