Solvita Āboltiņa piedalīsies pasaules sieviešu līderu konferencē par sieviešu ieguldījumu demokrātijas veicināšanā

(29.06.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa ceturtdien, 30.jūnijā, Viļņā (Lietuva) kopā ar citu valstu augstākajām amatpersonām piedalīsies pasaules sieviešu līderu konferencē „Sieviešu ieguldījums demokrātijas veicināšanā: labākā prakse”.

S.Āboltiņa uz Viļņu dodas pēc Lietuvas prezidentes Daļas Gribauskaites (Dalia Grybauskaitė) un Somijas prezidentes Tarjas Halonenas (Tarja Halonen) ielūguma.

Konferences mērķis ir diskutēt par specifiskām stratēģijām un pasākumiem, lai palielinātu sieviešu līdzdalību lēmumu pieņemšanā. Saeimas priekšsēdētāja uzrunās kolēģes konferences sesijā, kas veltīta sieviešu ekonomiskajai neatkarībai. Konferences dalībnieki runās arī par veidiem, kā mazināt vardarbību pret sievietēm un apkarot cilvēku tirdzniecību, kā arī diskutēs par plašsaziņas līdzekļu lomu sievietēm būtisku jautājumu aktualizēšanā.

Konferencē piedalīsies ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone (Hillary Clinton), Kirgizstānas prezidente Roza Otunbajeva (Roza Otunbayeva), Slovākijas premjerministre Iveta Radičova (Iveta Radičová), ANO ģenerālsekretāra īpašā pārstāve Margota Valstrēma (Margot Wallström), kā arī citu valstu vadošās amatpersonas, pasaulē pazīstamas viedokļu līderes, akadēmiķes un žurnālistes.

 


Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt