Ināra Mūrniece sveic parlamentā Kanādas jauno vēstnieku

(03.10.2018.)
VideoGalerija

Kanāda ir patiess Latvijas draugs un sabiedrotais daudzās jomās, bet jo īpaši vēlamies pateikties par tās nozīmīgo ieguldījumu reģiona drošības stiprināšanā, trešdien, 3.oktobrī, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Kevinu Reksu (Kevin Rex), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Kanādas lēmums turpināt NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupas vadību Latvijā skaidri apliecina Kanādas nozīmīgo lomu NATO atturēšanas un aizsardzības politikā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja, uzsverot, ka drošība joprojām ir Latvijas dienaskārtības galvenais jautājums.

“Ņemot vērā Krievijas radītos hibrīddraudus, sabiedrības izpratnes veicināšana ir mūsu galvenā prioritāte,” sacīja I.Mūrniece, īpaši izceļot NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra darbu šajā jomā un Kanādas atbalstu.

Pārrunājot valstu ekonomisko sadarbību, I.Mūrniece akcentēja, ka Latvija pagājušajā gadā kļuva par pirmo Eiropas Savienības dalībvalsti, kas ratificēja Visaptverošo ekonomikas un tirdzniecības nolīgumu (CETA) starp Eiropas Savienību un Kanādu. Kā uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja, CETA sniedz spēcīgu impulsu aktīvākiem kontaktiem ekonomikas jomā.

Puses pauda gandarījumu par dinamisko politisko dialogu, it sevišķi parlamentu līmenī, kā arī aktīvo vizīšu apmaiņu. Saeimas priekšsēdētāja 2016.gadā oficiālā vizītē apmeklēja Kanādu, savukārt pirms gada Latvijā viesojās Kanādas parlamenta Senāta spīkers, aktīvs dialogs noris arī parlamentu komisiju vidū.

 

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157701778634794
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt