Ināra Mūrniece Polijā atklāj Latvijas atjaunotās neatkarības 25 gadiem veltītu fotogrāfiju izstādi

(11.05.2016.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece trešdien, 11.maijā, oficiālās vizītes Polijā ietvaros Sejma namā atklāja Latvijas atjaunotās neatkarības 25 gadiem veltīto izstādi „25 mirkļi…”. Izstāde vēsta par spilgtākajiem notikumiem Latvijā no neatkarības atjaunošanas līdz prezidentūrai Eiropas Savienības Padomē, un tā iepriekš izstādīta arī Eiropas Parlamentā un Eiropas Padomē.

“Polijā mūsu valsts vēsture ir labi zināma un izprotama - abas tautas ir cīnījušās par neatkarības atgūšanu un mūsu brīvības alkas iedrošināja Solidarnošč panākumi Polijā. To, kādi esam šodien un kāpēc esam tieši tādi, brīžiem ir grūtāk paskaidrot vārdos. Dažreiz fotogrāfijā iemūžināts mirklis pasaka daudz vairāk. Mēs vēlamies, lai Latviju saprot un pazīst, tāpēc šajā izstādē dalāmies ar savu stāstu, pārliecībā, ka mūsu piedzīvotās emocijas neatstās jūs – mūsu draugus – vienaldzīgus,” atklājot izstādi, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrniece sacīja, ka laiks kopš Latvijas neatkarības atjaunošanas 1990.gada 4.maijā ir bijis dažādiem notikumiem bagāts. “Mūsu tautai nācies izjust gan lepnumu un prieku par savu valsti, gan arī grūtākus brīžus. Tomēr ik mirklis, kurā piedzīvojam prieku, pārsteigumu, dusmas, bēdas vai lepnumu, atstāj nospiedumu mūsu dvēselē,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

I.Mūrnieci vizītē pavada Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētāja biedrs Rihards Kols, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Polijas parlamentu vadītājs Ivans Klementjevs, kā arī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Polijā Ilgvars Kļava.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā