Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece: ticu robežsargu izturībai, spēkam un Tēvzemes mīlestībai

(06.11.2015.)

“Valsts robežsardze veic īpašu misiju - sargā Latvijas valsts robežu, kas ir katras valsts suverenitātes simbols. No sirds sveicu visus Latvijas robežsargus profesionālajos svētkos!” To uzsver Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, sveicot robežsargus profesionālajos svētkos.

“Drošībai ir jābūt valsts galvenajai prioritātei. Darāmā ir ļoti daudz, bet jūsu pašaizliedzīgais darbs rada pārliecību, ka nav nepaveicamu uzdevumu. Kopā ar robežsardzes patruļu kājām mērojot ceļu gar Latvijas austrumu robežu, vēl labāk sapratu, cik grūts, izaicinājumu pilns un atbildīgs ir jūsu ikdienas darbs. Nevar būt divu domu – austrumu robeža ir īpaši jānostiprina,” akcentē I.Mūrniece. “Ticu jūsu izturībai, spēkam un Tēvzemes mīlestībai, godam kalpojot savai valstij un stiprinot Latvijas drošību!” 

Robežsardze jau tradicionāli savus profesionālos svētkus katru gadu atzīmē 7.novembrī. Šis datums izvēlēts, jo šajā dienā 1919.gadā Latvijas armijas virspavēlnieks Jānis Balodis izdeva pavēli izveidot robežsargu priekšnieka posteni un formēt robežsargu vienības. Jau 15.novembrī pirmie robežsargi uzsāka jaunizveidotās Latvijas Republikas valsts robežas apsardzību.

Saeima 22.oktobrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”, nosakot 7.novembri par Robežsargu dienu.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde