Ināra Mūrniece: ASV militārā klātbūtne ir svarīga Baltijas valstu drošībai

(15.03.2017.)

Amerikas Savienoto Valstu (ASV) un NATO bruņoto spēku klātbūtne Baltijas reģionā ir politiski nozīmīgs signāls laikā, kad tikai dažus kilometrus no NATO ārējās robežas stāv skaitliski liels Krievijas karaspēks ar mūsdienīgu bruņojumu. Šādā situācijā ASV klātbūtne un līderība mūsu reģionā ir un paliks ļoti nozīmīga. Tādēļ mēs patiesi augstu vērtējam sava stratēģiskā sabiedrotā ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku attīstīšanā un Baltijas valstu drošības stiprināšanā. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, trešdien, 15.martā, parlamentā tiekoties ar ASV un NATO bruņoto spēku virspavēlnieku Eiropā Kērtisu M.Skaparoti (Curtis M.Scaparrotti).

Saeimas priekšsēdētāja apliecināja, ka Latvija ļoti nopietni uztver savas saistības NATO ietvaros un sadarbību drošības stiprināšanā ar ASV, kas ir mūsu galvenais stratēģiskais partneris. Sabiedroto klātbūtne Latvijas drošības stiprināšanai ir mūsu parlamenta un valdības prioritāte, ko apliecina finansējuma aizsardzībai palielināšana līdz 1,7 procentiem no iekšzemes kopprodukta šogad un diviem procentiem nākamgad, teica I.Mūrniece.

Saeimas priekšsēdētāja pauda gandarījumu par NATO Varšavas samita lēmumu stiprināt alianses klātbūtni Baltijā un Polijā, uzsverot, ka tas ir praktisks solidaritātes apliecinājums un atturēšanas signāls Krievijai. Kanādas vadītā NATO starptautiskā bataljona ierašanās Latvijā ir mums ļoti nozīmīgs notikums, un mēs strādājam, lai nodrošinātu visu nepieciešamo uzņemošās valsts atbalstu, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt