Saeimas delegācija apliecina Latvijas apņemšanos piedalīties EXPO-2017 Astanā

(31.05.2016.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere un Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs, Kazahstānas galvaspilsētā Astanā tiekoties ar izstādes  Expo Astana 2017 komisāru Rapilu Zošibajevu, apliecināja Latvijas gatavību 2017.gadā piedalīties starptautiskajā izstādē, ko nākamgad rīkos Kazahstāna. 

Expo Astana 2017 pārstāvji atzinīgi novērtēja, ka augsta līmeņa parlamenta delegācija vēlas tuvāk iepazīties ar plānoto projektu. Organizatori informēja, ka starptautisko izstādi trīs mēnešu laikā apmeklēs aptuveni pieci miljoni cilvēku, kuriem būs iespēja aplūkot vairāk nekā 100 pasaules valstu paviljonus, tostarp Latvijas.

“Latvijas dalība starptautiskajā Expo izstādē ir iespēja veicināt Latvijas un Kazahstānas sadarbību ekonomikā, īpaši uzsverot mūsu valsts piedāvājumu transporta un loģistikas nozarē. Galvenokārt tā ir iespēja reklamēt Liepāju, Ventspili un Rīgu kā tranzīta un ostu pilsētas, kuras savieno dzelzceļš,” sarunā norādīja I.Lībiņa-Egnere.

Viņa pastāstīja, ka mūsu uzņēmēji Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadībā jau šobrīd aktīvi strādā, domājot par potenciālā paviljona izveidi un uzrunājot dalībniekus, kuri Astanā pārstāvēs mūsu valsti.

Savukārt A.Klementjevs norādīja, ka viņš, jau 2015.gada oktobrī tiekoties ar Astanas mēru Adilbeku Džaksibekovu, apliecinājis - Saeima atbalstīs Latvijas valsts dalību Expo izstādē Astanā.

Expo Astana 2017 notiks no 2017.gada 10.jūnija līdz 10.septembrim. 



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī