Komisiju vadītāji tiekas ar Gruzijas aizsardzības ministres vietnieci

(18.05.2016.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Ēriks Kalniņš un Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vadītājs Ainars Latkovskis trešdien, 18.maijā, parlamentā tikās ar Gruzijas aizsardzības ministres vietnieci Annu Dolidzi (Anna Dolidze). Tikšanās laikā pārrunāta Gruzijas sadarbība ar Eiropas Savienību (ES) un NATO.

Sarunā Saeimas amatpersonas apliecināja atbalstu Gruzijas eiroatlantiskajiem centieniem un pauda gandarījumu par šīs Austrumu partnerības valsts progresu ceļā uz bezvīzu režīma ieviešanu ar ES. Gruzija ar Latvijas atbalstu var rēķināties arī turpmāk, tostarp starptautiskajās parlamentārajās organizācijās, apliecināja O.Ē.Kalniņš, kurš ir arī NATO Parlamentārās Asamblejas (PA) Latvijas delegācijas vadītājs un NATO PA Politiskās komitejas priekšsēdētājs.

Pārrunājot jūlijā gaidāmo NATO Varšavas samitu, O.Ē.Kalniņš, A.Latkovskis un A.Dolidze bija vienisprātis, ka valstu vadītājiem šajā sanāksmē vēlreiz jāapliecina atbalsts Gruzijas centieniem pievienoties aliansei. Gruzija jau patlaban aktīvi sniedz ieguldījumu NATO vadītajās operācijās un sadarbojas ar alianses partnervalstīm.

 

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī