Inese Lībiņa-Egnere Augstākās Radas spīkeram: NB8 valstis turpinās starptautiskā līmenī atbalstīt Ukrainu

(01.02.2016.)

Latvijas prezidentūra NB8 formātā ir vēl viena iespēja augstā līmenī aktualizēt Ukrainas jautājumu, neļaujot Eiropai aizmirst šajā valstī notiekošo. Mēs – Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentārieši - esam kopīgā vizītē ieradušies Ukrainā, lai klātienē apliecinātu, ka mēs turpināsim paust solidaritāti Ukrainai un atbalstīt tās suverenitāti un teritoriālo integritāti visos iespējamos formātos. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, pirmdien, 1.februārī, Kijevā tiekoties ar Ukrainas parlamenta priekšsēdētāju Volodimiru Groismanu (Volodymyr Groysman).

Saeimas priekšsēdētājas biedre uz Ukrainu devusies kopīgā vizītē ar Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu augstākajām amatpersonām. Vizīte organizēta pēc Latvijas kā NB8 prezidējošās valsts ierosinājuma.

“Jau Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā liela uzmanība tika pievērsta atbalstam Ukrainai, kas aktīvi turpina sarežģītas reformas, tādējādi apliecinot izvēlēto eirointegrācijas ceļu. Arī šobrīd situācija Ukrainā ir viena no Latvijas darba kārtības prioritātēm,” norāda Saeimas priekšsēdētājas biedre.

Sarunā I.Lībiņa-Egnere uzsvēra nepieciešamību Ukrainai turpināt sāktās reformas un apliecināja Latvijas parlamenta gatavību arī turpmāk sadarboties praktiski. Viņa Saeimas Eiropas lietu komisijas vārdā aicināja Ukrainas kolēģus vizītē apmeklēt Latvijas parlamentu, lai klātienē iepazītos ar komisijas darbu.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre kopā ar NB8 valstu parlamentu augstākajām amatpersonām tikās ar Ukrainas Drošības un aizsardzības padomes vadītāju Oleksandru Turčinovu (Oleksandr Turchynov), kurš informēja par aktuālo drošības situāciju Ukrainā. Savukārt ar Ukrainas parlamenta frakciju priekšsēdētājiem un deputātu grupām pārrunāta politiskā situācija Ukrainā.

Inese Lībiņa-Egnere no 1. līdz 3.februārim kopīgā vizītē ar NB8 parlamentu augstākajām amatpersonām uzturas Ukrainā. NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju - un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju - , un tajā aktīva sadarbība notiek kopš 90.gadu sākuma. NB8 ietvaros notiek regulāras premjeru, parlamentāriešu, ministru un citu amatpersonu tikšanās.



Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157663612263730
Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesibas

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta