Saeimas priekšsēdētājas biedre konferencē Gruzijā runās par pilsoniskās sabiedrības iesaisti likumdošanas procesā

(14.09.2015.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere 14. un 15.septembrī Tbilisi piedalīsies Gruzijas parlamenta rīkotā konferencē “Ceļā uz atvērtību: parlamentu rīcības plāni, standarti un instrumenti”. I.Lībiņa-Egnere klātesošos uzrunās par tēmu, kas veltīta pilsoniskās sabiedrības iesaistei likumdošanas procesā.

Konferenci atklās Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Dāvids Usupašvili (David Usupashvili), un tajā piedalīsies virkne augstu amatpersonu no citu Eiropas valstu parlamentiem, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji no Lielbritānijas, Čehijas, Gruzijas un Polijas.
Konferencē tiks diskutēts arī par starptautisku parlamentārās ētikas standartu veidošanu, tehnoloģiju ietekmi uz demokrātiju un likumdošanu, kā arī par pilsoniskās sabiedrības lomu parlamentu atvērtības veicināšanā.

Vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājas biedrei plānotas arī vairākas divpusējās tikšanās, tostarp ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju, Gruzijas parlamenta Ārējo attiecību komisijas priekšsēdētāju Tedo Džaparidzi (Tedo Japaridze) un Gruzijas parlamenta Deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas parlamentu vadītāju Giorgi Kahiani (Giorgi Kakhiani).

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā