Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze tiekas ar Mauritānijas vēstnieku

(19.05.2015.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze otrdien, 19.maijā, Saeimas namā tikās ar Mauritānijas Islāma Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Muhamedu Mahmudu Uldu-Brahimu-Hlilu (Mohamed Mahmoud Ould Brahim Khlil). Vēstnieks Latvijas parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Latvijas un Mauritānijas divpusējās attiecības ir labas, taču tām ir liels potenciāls, tostarp tirdzniecības jomā, vēstniekam sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedrs. Vienlaikus G.Daudze informēja, ka Latvijas uzņēmēju interese par Āfrikas valstīm pieaug, un pauda gandarījumu, ka atsevišķi mūsu valsts uzņēmēji savu produkciju jau eksportē uz Āfriku, tostarp Mauritāniju.

Savukārt vēstnieks sacīja, ka Mauritānija ir ieinteresēta iepazīties ar Latvijas uzņēmēju pieredzi lauksaimniecības produktu ražošanā un uzkrātajās zināšanās par zemes dzīļu resursu izpēti. Šīs jomas vēstnieks minēja kā labas abu valstu sadarbības attīstīšanai.
Tikšanās laikā pārrunāta arī cīņa pret terorismu. G.Daudze informēja, ka šī problēma pasaulē kļūst aizvien aktuālāka un ieņem būtisku vietu arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē darba kārtībā. Vēstnieks informēja par cīņu pret šo problēmu Āfrikas kontinentā.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157653078115762
Video: https://www.youtube.com/watch?v=JGRe0hpN2pg
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā