Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze tiekas ar Polijas vēstnieci

(13.05.2015.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze trešdien, 13.maijā, Saeimas namā tikās ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Evu Dembsku (Ewa Dębska). Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē aktualitātes.

Tikšanās sākumā G.Daudze pauda prieku jauno Polijas vēstnieci sveikt Latvijā laikā, kad mūsu valsts pirmo reizi vada ES Padomes darbu un Latvijā notiek daudzi augsta līmeņa pasākumi. Mūsu valsts prezidentūras ietvaros aktīvi sadarbojas ar kolēģiem citās valstīs, tostarp Polijā, apliecināja Saeimas priekšsēdētājas biedrs. Vēstniece atzinīgi vērtēja Latvijas prezidentūru un vienlaikus uzsvēra – tā tiek atspoguļota arī Polijas medijos. Tikšanās laikā pārrunāts arī šī mēneša beigās gaidāmais Rīgas Austrumu partnerības samits.

Sarunā puses atzinīgi vērtēja Latvijas un Polijas divpusējo sadarbību, tostarp abu valstu amatpersonu līmenī. E.Dembska informēja, ka Polija šā gada jūlijā uzņemsies Baltijas jūras valstu padomes prezidējošās valsts pienākumus un līdz ar to Polijas ārpolitikā vēl lielāku nozīmi ieņems sadarbības veicināšana ar Baltijas jūras reģiona partneriem.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157652733288611
Video: https://www.youtube.com/watch?v=lnt0KT8GKIo
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā