Saeimu vizītē apmeklēs EPPA prezidente

(24.04.2015.)

No 26. līdz 28.aprīlim oficiālā vizītē Latvijā uzturēsies Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas (EPPA) prezidente Anna Brasēra (Anne Brasseur). 

Uzturoties mūsu valstī, EPPA prezidentei plānotas tikšanās ar Saeimas priekšsēdētāju Ināru Mūrnieci, kā arī Saeimas priekšsēdētājas biedri un EPPA Latvijas delegācijas vadītāju Inesi Lībiņu-Egneri un delegācijas locekļiem. 

„Eiropas Padomes Parlamentārajai Asamblejai ir būtiska loma, risinot visai Eiropai aktuālas problēmas. Tieši šajā nedēļā Strasbūrā tiek aizvadīta Asamblejas Pavasara sesija, kurā cita starpā notika ārkārtas debates par politisko un drošības, kā arī humanitāro situāciju Ukrainā,” informē I.Lībiņa-Egnere. „Patiesu uztraukumu rada aizvien pieaugošās bēgļu plūsmas no Austrumukrainas un civiliedzīvotāju dzīves apstākļi Doņeckā un Luhanskā. Tāpēc ir ļoti būtiski pilnībā īstenot Minskas vienošanos, kas cita starpā ļautu uzlabot arī humanitāro situāciju šīs Austrumu partnerības valsts austrumos,” uzsver EPPA Latvijas delegācijas vadītāja. 

A.Brasērai paredzētas tikšanās arī ar Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāju Lolitu Čigāni un Saeimas frakciju pārstāvjiem. Viesojoties Saeimā, EPPA prezidente uzrunās 5.Jauniešu Saeimas dalībniekus. 

Vizītes ietvaros EPPA prezidente tiksies arī ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski, kā arī ar Tiesībsarga biroja un nevalstisko organizāciju pārstāvjiem. 

Tāpat A.Brasēra lasīs lekciju un piedalīsies diskusijā ar studentiem Rīgas Juridiskajā augstskolā. 

Eiropas Padome ir dibināta 1949.gadā un ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Padomes mērķis ir aizsargāt cilvēktiesības, parlamentāro demokrātiju un tiesiskumu, panākt dalībvalstu sociālo un tiesisko standartu vienotību, veicināt izpratni par Eiropas identitāti, tās vērtībām, aptverot dažādu Eiropas tautu kultūras. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995.gadā. 

EPPA ir viena no Eiropas Padomes lielākajām un redzamākajām institūcijām, kurā uz sesijām regulāri pulcējas Eiropas Padomes dalībvalstu parlamentārieši. EPPA Latvijas delegācijā strādā pa vienam pārstāvim no katras Saeimas frakcijas.

 

Saeimas Preses dienests

 

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt