Saeimas priekšsēdētāja vēstniecei: Latvijas un Polijas sadarbības stūrakmens – mūsu valsts aktīvā poļu kopiena

(10.03.2015.)

Latviju un Poliju vieno labas divpusējās attiecības un aktīvi kontakti starp iedzīvotājiem. Viens no abu valstu sadarbības stūrakmeņiem ir aktīvā poļu kopiena Latvijā, kas demonstrējusi lojalitāti mūsu valstij. To Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece uzsvēra, otrdien, 10.martā, Saeimas namā tiekoties ar Polijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Evu Dembsku (Ewa Dębska). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.

Abas valstis saista arī laba parlamentārā sadarbība, sacīja Saeimas priekšsēdētāja un pauda apņemšanos to veicināt arī turpmāk. Vienlaikus I.Mūrniece atzinīgi vērtēja Polijas vēstniecības Latvijā darbu, atzīstot, ka žurnālistes karjeras laikā daudz rakstījusi par Poliju un tieši vēstniecība sniegusi būtisku atbalstu, kontaktējoties ar Polijas politiķiem un zinātniekiem. Savukārt jaunā vēstniece apliecināja gatavību turpināt iepriekšējā vēstnieka aktīvo sadarbību ar medijiem un informēja, ka arī Polijas mediji daudz raksta par Latviju, īpaši Eiropas Savienības (ES) prezidentūras laikā.

Pārrunājot drošības situāciju reģionā, I.Mūrniece uzsvēra, ka Latviju un Poliju tuvina kopīgie drošības izaicinājumi, ar kuriem patlaban saskaras Eiropa, un akcentēja Baltijas un Polijas sadarbības nozīmi, informējot un paužot vienotu pozīciju citām ES valstīm. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja akcentēja Rīgā izvietotā NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra nozīmi un aicināja Poliju iesaistīties tā darbā.

Sarunā puses bija vienisprātis par nepieciešamību stiprināt abu valstu tirdzniecības saites, atzīstot, ka gan Latvijas, gan Polijas uzņēmēji aktīvi izrāda interesi par otras valsts tirgu.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157651281212885/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=o6uz_QTVy9M
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde