Saeimas priekšsēdētāja tiekas ar Beļģijas vēstnieku

(16.01.2015.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 16.janvārī, Latvijas parlamentā tikās ar Beļģijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Franku Arnautsu (Frank Arnauts).

Latviju un Beļģiju vieno labas divpusējās attiecības un pozitīva politiskā sadarbība un sadarbība ekonomikā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja un kā pozitīvu piemēru minēja beļģu investīcijas uzņēmumā „Pure Food”. Sarunā I.Mūrniece īpaši akcentēja parlamentārās sadarbības nozīmi un informēja, ka jau nākamnedēļ Saeimā plānots dibināt deputātu grupu sadarbībai ar Beļģijas kolēģiem.

Savukārt vēstnieks apliecināja arī Beļģijas reģionālo likumdevēju interesi stiprināt sadarbību ar Saeimu un informēja par Flandrijas parlamenta spīkera vēlmi vizītē apmeklēt Latviju.

Tikšanās laikā pārrunāta drošības situācija Eiropā. Saeimas priekšsēdētāja pieminēja traģiskos teroraktus Parīzē un vakardienas notikumus Beļģijas austrumos, uzsverot, ka cīņa pret terorismu ir izaicinājums visai Eiropas Savienībai (ES), jo tas apdraud mūsu kopīgās vērtības, tostarp vārda brīvību. Savukārt vēstnieks atzinīgi vērtēja faktu, ka arī Latvijas ES prezidentūras darba kārtībā būtisku vietu ieņem drošības jautājumi, un Saeimas iesaisti prezidentūrā, uzsverot, ka prezidentūra nav tikai valdības uzdevums.

Sarunā I.Mūrniece pateicās Beļģijai par atbalstu un finansējumu mācībām Latvijas valsts pārvaldē strādājošo franču valodas zināšanu pilnveidei un apliecināja mūsu valsts interesi turpināt šo sadarbību.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka nākamnedēļ Latvijas parlamentā norisināsies ikgadējās ārpolitikas debates. Uz šo pasākumu tradicionāli tiek aicināts arī ārvalstu diplomātiskais korpuss, sacīja I.Mūrniece un aicināja arī Beļģijas vēstnieku to apmeklēt. Tāpat nākamnedēļ parlamentā tiks organizēts brīfings, kurā ārvalstu vēstnieki detalizēti tiks informēti par Latvijas prezidentūras parlamentārajiem pasākumiem, teica Saeimas priekšsēdētāja un aicināja vēstnieku tajā piedalīties.

 


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157650309002862/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=6hMgJkcaQuY
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 28.maijā
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
11:30  Saeimas deputātu grupas sadarbības veicināšanai ar Ukrainas parlamentu tikšanās ar Ukrainas parlamenta Ukrainas ­– Latvijas sadraudzības grupu
12:00  Juridiskās komisijas Satversmes un tiesu politikas apakškomisijas sēde
12:00  Saeimas deputātu apmācības – stratēģiskā komunikācija un informatīvās telpas drošība
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas Mājokļa jautājumu apakškomisijas sēde
14:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas Eksporta un konkurētspējas apakškomisijas sēde
14:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde
14:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un cilvēkkapitāla apakškomisijas sēde