Saeimas priekšsēdētāja Spānijas vēstniekam: terorakti Parīzē ir traģēdija visai Eiropas Savienībai

(13.01.2015.)
VideoGalerija

„Traģiskie terorakti Parīzē ir traģēdija ne tikai Francijas tautai, bet visai Eiropas Savienībai. Kā Saeimas priekšsēdētāja un bijusī žurnāliste varu apgalvot – arī es esmu Čārlijs.” To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, otrdien, 13.janvārī, Saeimas namā tiekoties ar Spānijas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Pedro Migelu Himenesu Načeru (Pedro Miguel Jiménez Nácher).

Latvijas prezidentūras parlamentārajā dimensijā uzmanība tiks veltīta arī drošības jautājumiem, tostarp cīņai ar terorismu, sacīja I.Mūrniece un informēja, ka Latvijas parlamenta rīkotā starpparlamentārā konference par kopējo ārpolitiku un drošības politiku, kā arī kopējo drošības un aizsardzības politiku notiks marta sākumā. Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja akcentēja, ka prezidentūra ir jāizmanto arī Latvijas un Spānijas divpusējo attiecību stiprināšanai un jaunu sadarbības mehānismu iedibināšanai. Arī vēstnieks sacīja, ka laiks, kad Latvija ir Eiropas politiskās skatuves centrā, ir piemērots ciešāku kontaktu veidošanai.

Tikšanās laikā puses bija vienisprātis, ka Latviju un Spāniju vieno labas divpusējās attiecības, tostarp laba sadarbība tūrismā un kultūras jomā, un vienlaikus pastāv potenciāls abu valstu parlamentārās sadarbības veicināšanai. I.Mūrniece informēja, ka arī šajā Saeimas sasaukumā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Spānijas parlamentāriešiem, par ko vēstnieks pauda gandarījumu. Sarunā I.Mūrniece apsveica Spāniju ar ievēlēšanu ANO Drošības Padomē.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka nākamnedēļ Latvijas parlamentā norisināsies ikgadējās ārpolitikas debates, kurās par paveikto un iecerēto darbību valsts ārpolitikā un ES jautājumos ziņos ārlietu ministrs un debatēs parlamentārieši. Uz šo pasākumu tradicionāli tiek aicināts arī ārvalstu diplomātiskais korpuss, informēja I.Mūrniece un aicināja arī Spānijas vēstnieku to apmeklēt klātienē. Tāpat nākamnedēļ parlamentā tiks organizēts pasākums, kura laikā ārvalstu vēstnieki tiks informēti par Latvijas prezidentūras parlamentārajiem pasākumiem, teica Saeimas priekšsēdētāja un aicināja vēstnieku izmantot iespēju tajā piedalīties.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157647939914734/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=2ZAi7hcMvik
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 

 


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde