Saeimas priekšsēdētājas biedre ar pasaules parlamentu līderēm diskutēs par sieviešu iespēju palielināšanu ekonomikā

(03.09.2014.)

Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere 4. un 5.septembrī piedalīsies ikgadējā parlamentu spīkeru-sieviešu sanāksmē, kas šogad veltīta sieviešu iespēju palielināšanai ekonomikā. Konferencē īpašu uzmanību plānots pievērst sieviešu-parlamentāriešu kā līderu lomai dzimumu līdztiesības pasākumu iniciēšanā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Šogad sanāksme notiks Šveices pilsētā Ženēvā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre kā runātāja uzstāsies konferences diskusiju blokā „Labvēlīgas vides veidošana sieviešu iespēju palielināšanai ekonomikā”, īpašu uzmanību pievēršot darba un ģimenes dzīves apvienošanai un stereotipu maiņai.

Ikgadējās tikšanās darba kārtībā šogad ir tādi jautājumi kā labvēlīga tiesiskā regulējuma veidošana sieviešu iespēju palielināšanai ekonomikā, sievietes ekonomikā kā ilgtspējīgas ekonomikas virzītājspēks, nevienlīdzīga atalgojuma, vardarbības pret sievietēm un sieviešu izmantošanas risku mazināšana, sieviešu līderības ekonomikā vecināšana, kā arī citi.

Šogad parlamentu spīkeru-sieviešu sanāksme notiek devīto reizi.

Konferenci organizē Starpparlamentu savienība. Starpparlamentu savienība ir lielākā un vecākā starpparlamentu organizācija, kas dibināta 1889.gadā un apvieno 164 valstu parlamentus.

Latvija ir ANO Dzimumu līdztiesības un sieviešu iespēju veicināšanas institūcijas (UN-Women) Izpildpadomes dalībvalsts līdz 2015. gadam, un šī gada janvārī Latvija noslēdza prezidentūru šajā izpildpadomē. Dzimumu līdztiesība būs aktuāls jautājums arī Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē laikā gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde