Lībiņa-Egnere iepazīšanās vizītē tiekas ar pirmo Čadas vēstnieku Latvijā

(08.07.2014.)

„Latvija kā Eiropas Savienības dalībvalsts pastiprināti seko līdzi drošības situācijai Āfrikā. Turklāt mūsu valsts ir aktīvi iesaistījusies vairākās Eiropas Savienības misijās šajā reģionā, tostarp sešu mēnešu militārajā operācijā Centrālāfrikas Republikā, kas ir Čadas kaimiņvalsts. Tādējādi Latvija arī Čadai apliecina, ka mums ir svarīgs miers un drošība šajā kontinentā.” To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, otrdien, 8.jūlijā, Saeimā sveicot pirmo Čadas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Jusufu Abassalahu (Youssouf Abassalah), kurš parlamentā bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Sarunā Saeimas priekšsēdētājas biedre informēja, ka situācija Āfrikā būs arī gaidāmās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē darba kārtībā, vienlaikus akcentējot, ka šis ir nozīmīgs notikums un valstiska mēroga izaicinājums, jo Latvija prezidējošās valsts pienākumus uzņemsies pirmo reizi. Tāpat I.Lībiņa-Egnere apsveica Čadas Republiku ar nepastāvīgā locekļa statusa iegūšanu ANO Drošības Padomē pagājušā gada nogalē, tādējādi apstiprinot atbalstu un sadarbības potenciālu.

I.Lībiņa-Egnere apliecināja, ka Latvija ir atvērta sadarbībai arī ar Āfrikas valstīm – Latviju un Čadu saista ievērojams sadarbības potenciāls ekonomikā, izglītībā, kultūrā, kā arī transporta nozarē, tāpēc Saeimas priekšsēdētājas biedre aicināja arī Čadu novērtēt Latvijas konkurētspējīgās priekšrocības, tostarp ģeogrāfisko novietojumu.

Tikšanās laikā pārrunāta arī virkne ar Latviju saistītu jautājumu, tostarp pievienošanās eirozonai un mūsu valsts politiskā sistēma.

Diplomātiskās attiecības starp Latviju un Čadu nodibinātas 1996.gada 23.aprīlī. Čadas vēstnieks pastāvīgi rezidē Krievijas galvaspilsētā Maskavā.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645575163484/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=NTrkw9mbp84&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā