Āboltiņa pateicas Austrijas vēstniekam par darbu Latvijā

(06.06.2014.)
VideoGalerija

„Strādājot Latvijā, Jūs varējāt piedzīvot virkni mūsu valstij nozīmīgu notikumu un sekot mūsu valsts iziešanai no ekonomiskās krīzes. Ceru, ka šeit pavadītie gadi jums ir bijuši gan profesionāli, gan personīgi piepildīti un esat labi iepazinis mūsu valsti un tās cilvēkus. To Austrijas ārkārtējam un pilnvarotajam vēstniekam Latvijā Štefanam Pēringeram (Stefan Pehringer) piektdien, 6.jūnijā, tikšanās laikā sacīja Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa. Vēstnieks Latvijas parlamentā bija ieradies atvadu vizītē.

Pārrunājot abu valstu attiecības, puses bija vienisprātis, ka par aktīvu politisko dialogu liecina veiksmīgā vizīšu apmaiņa. To raksturo arī pēc dažām nedēļām gaidāmā Austrijas prezidenta Heinca Fišera (Heinz Fischer) vizīte mūsu valstī.  Kā vienu no būtiskākajiem notikumiem minot eiro ieviešanu, Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka tas ir ne tikai būtisks ieguvums mūsu valsts tautsaimniecībai, bet arīdzan nozīmīgs ģeopolitisks solis, nostiprinot Latvijas piederību Eiropas ekonomiskajai telpai un vērtībām. Arī vēstnieks uzsvēra, ka gan Austrijai, gan Latvijai kā nelielām valstīm ar atvērtu ekonomiku dalība vienotajā monetārajā sistēmā ir ļoti nozīmīga. Amatpersonas bija vienisprātis – tā kā Latviju un Austriju tagad vieno arī kopīga valūta, tas ir labs pamats sadarbības ekonomikā veicināšanai.

Latvija jau desmit gadus ir Eiropas Savienības dalībvalsts. Lai arī tas nav ļoti ilgs laiks, tomēr esam uzkrājuši pieredzi, kurā patlaban dalāmies ar Eiropas Savienības austrumu robežas valstīm. Ir ļoti svarīgi izrādīt mūsu politisko un praktisko atbalstu tām valstīm, kuras grib tuvināties Eiropas vērtībām, uzsverot Austrumu partnerību kā vienu no Latvijas ārpolitikas prioritātēm, atzina Saeimas priekšsēdētāja.

Latvija ir ieinteresēta turpināt sekmēt abu valstu parlamentāros kontaktus, un Saeimā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Austrijas parlamentāriešiem, kas ir laba platforma sadarbības attīstīšanai, norādīja S.Āboltiņa.

Austrija bija viena no pirmajām valstīm, kas atzina Latvijas neatkarības atjaunošanu 1991.gadā, atjaunoja abu valstu diplomātiskās attiecības un atvēra savas valsts vēstniecību Rīgā. Vēstnieks kadenci Latvijā sāka 2011.gadā.


Fotogrāfijas no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157645038811684/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=o4Yb_tRmR2g&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 18.maijā
19:00  Muzeju nakts Saeimā. Ekspozīcija “Latvija ES un NATO 20”