Lībiņa-Egnere tiekas ar Šveices parlamentāriešu un pašvaldību vadītāju delegāciju

(30.05.2014.)
VideoGalerija

Saeimas priekšsēdētājas biedre un deputātu grupas sadarbībai ar Šveices parlamentu vadītāja Inese Lībiņa-Egnere piektdien, 30.maijā, Saeimas namā tikās ar Šveices Konfederācijas parlamentāriešu un pašvaldību vadītāju delegāciju, kuru pavada arī asociācijasPro Baltikum” dibinātājs un sekretariāta vadītājs Hanss Grāfs (Hans Graf).

Tiekoties ar Šveices delegāciju, I.Lībiņa-Egnere uzsvēra tradicionāli draudzīgo divpusējo attiecību nozīmi, kas īstenojas dažādās dzīves sfērās un līmeņos, un novērtēja arī Šveices sniegto finansiālo atbalstu Latvijai un citām Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīm. Saeimas priekšsēdētājas biedre, atzīmējot veiksmīgos kontaktus starp Latvijas pašvaldībām un Šveices federālajām zemēm - kantoniem, kā arī nevalstiskajām organizācijām, pauda Latvijas ieinteresētību turpināt attīstīt aktīvu politisko dialogu un ekonomiskās attiecības.

Šveices pārstāvji pozitīvi novērtēja Latvijas izaugsmes tendences, veiksmīgi pārvarot finanšu un ekonomikas krīzi. Tikšanās laikā tika pārrunāta arī aktuālā politiskā un ekonomiskā situācija Latvijā, kā arī jautājumi, kas saistīti ar municipālo sistēmu un pašvaldību darba organizāciju. Viesus interesēja arī transporta un ceļu būves organizēšana mūsu valstī, kā arī parlamentārās sadarbības grupu izveide Saeimā.

Asociācija „Pro Baltikum” ir dibināta 1991.gadā Šveicē kā triju Baltijas valstu atbalsta grupa, kas īpašu uzmanību pievērš ekonomikas un kultūras attīstībai Baltijas reģionā. Šī asociācija veicina visu līmeņu sadarbību politikā, kultūrā un zinātnē, kā arī sniedz atbalstu kontaktu dibināšanā. „Pro Baltikum” veido Šveices parlamentārieši, finanšu sektora pārstāvji un pašvaldību deputāti.

2004.gada 12.maijā Šveices valdība ar parlamenta atbalstu nolēma sniegt finansiālu atbalstu jaunajām dalībvalstīm, lai mazinātu sociālās un ekonomiskās atšķirība paplašinātajā Eiropas Savienībā. Latvijai kopumā piešķirtais Šveices finanšu palīdzības apjoms sadarbības programmas ietvaros pārsniedz 50 miljonus eiro.

 

Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima

Izmantošanas noteikumi: saeima.lv/lv/autortiesības

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 24.maijā
09:00  Eiropas lietu komisijas sēde
11:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde