Āboltiņa kopā ar citu NB8 valstu parlamentu priekšsēdētājiem darba vizītē apmeklēs Moldovu

(12.05.2014.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa līdz 14.maijam kopā ar citiem Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) nacionālo parlamentu vadītājiem darba vizītē uzturēsies Moldovā. NB8 valstu spīkeri šo Austrumu partnerības valsti apmeklēs pēc Latvijas parlamenta priekšsēdētājas iniciatīvas.

„Laikā, kad valstis Eiropas Savienības austrumu pierobežā piedzīvo vēl nebijušus drošības izaicinājumus, Baltijas un Ziemeļvalstu reģiona pienākums ir demonstrēt solidaritāti un apliecināt atvērtību Austrumu partnerības valstīm, kuras nostājušās uz eiroatlantiskās integrācijas ceļa. Tāpēc esmu gandarīta, ka jau aizvadītajā gadā kolēģi no pārējām NB8 valstīm atbalstīja manu iniciatīvu kopā apmeklēt Moldovu, lai klātienē paustu atbalstu tās centieniem, tuvinoties Eiropas vērtībām,” pirms gaidāmās darba vizītes uzsver S.Āboltiņa.

Vizītes laikā Saeimas priekšsēdētājai plānotas tikšanās ar Moldovas prezidentu Nikolaji Timofti (Nicolae Timofti), parlamenta priekšsēdētāju Igoru Kormanu (Igor Corman) un politisko grupu līderiem, kā arī parlamenta priekšsēdētāja vietnieci Liljanu Palihoviči (Liliana Palihovici) un Ministru prezidentu Jurji Ljanku (Iurie Leanca).

Tāpat vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājai kopā ar pārējiem NB8 valstu parlamentu priekšsēdētājiem paredzēta dalība apaļā galda diskusijā ar Moldovas nevalstisko organizāciju pārstāvjiem, kā arī tikšanās ar Moldovas studentiem, lai diskutētu par nacionālo parlamentu lomu Eiropas integrācijas procesā.

Vizītes laikā S.Āboltiņa atklās latviešu mākslinieces Ivetas Vecenānes izstādi „What Else Does Amber Have in Mind?”, kurā moldāviem būs iespēja apskatīt mākslinieces darinātos gobelēnus, kas austi ar dzintara diegu.
Tāpat Saeimas priekšsēdētāja vizītes laikā apmeklēs arī Moldovas Valsts universitāti un Moldovas etnogrāfisko muzeju.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta