S.Āboltiņa sarunā ar Itālijas Senāta prezidentu aicina pilnveidot valstu sadarbību ekonomikā

(17.12.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa oficiālās vizītes ietvaros Itālijā tikās ar Itālijas Senāta prezidentu Pjetro Grasso (Pietro Grasso), un, akcentējot Latvijas pievienošanos eirozonai nākamā gada 1.janvārī, kas skaidri iezīmē mūsu valsts makroekonomisko stabilitāti un virzienu uz ilgtspējīgu attīstību, aicināja padziļināt abu valstu sadarbību ekonomikā.

Vienlaikus Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka World Expo izstāde, kas 2015.gadā notiks Itālijas pilsētā Milānā, būs lieliska iespēja stiprināt Latvijas un Itālijas saites ekonomikā, kā arī palīdzēs veidot ciešākus kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem.

Puses sarunas laikā pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar finanšu un ekonomikas krīzi un bezdarba riskiem Eiropā. Saeimas priekšsēdētāja sarunā ar Itālijas Senāta kolēģi sniedza ieskatu, ka, pateicoties Latvijas sabiedrības sapratnei par nepieciešamību veikt taupības pasākumus, Latvija spēj veiksmīgi īstenot fiskālo disciplīnu un šobrīd ir kļuvusi par otru straujāk augošo ekonomiku Eiropā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētāja un Itālijas Senāta prezidents pārrunāja arī sadarbību Eiropas Savienības Padomē trio ietvaros, ko veidos Itālija, Latvija un Luksemburga. Pašlaik Latvija, rūpīgi gatavojoties savai pirmajai prezidentūrai, koncentrējas uz trio programmas un prioritāšu izstrādi un personāla apmācībām, taču ir skaidrs, ka viena no galvenajām prioritātēm Latvijas prezidentūras laikā būs Austrumu partnerība un Centrālāzijas jautājumi.

Plašākas iespējas stiprināt sadarbību kultūrā un tūrismā pavērs Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss 2014.gadā, kolēģim sacīja Saeimas priekšsēdētāja, aicinot šajā laikā mūsu valsti apmeklēt un ar savas valsts kultūru iepazīstināt arī māksliniekus no Itālijas.

S.Āboltiņa ar P.Grasso pārrunāja arī tiesiskuma stiprināšanas jautājumus, jo tikai valstī, kurā tiek ievēroti stingri tiesiskuma principi, cilvēkiem var būt pārliecība un viņi dzīvo patiesā demokrātijā.

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 15. līdz 18.decembrim oficiālā vizītē apmeklē Itāliju, kur tikās ar Deputātu palātas prezidenti Lauru Boldrini (Laura Boldrini). Savukārt Vatikāna apmeklējuma laikā S.Āboltiņa tiksies ar Viņa Svētību pāvestu Francisku un Vatikāna Radio ģenerāldirektoru tēvu Lombardi.



Fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157638730034676/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas


Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī