Saeimas priekšsēdētāja oficiālā vizītē apmeklē Itāliju un Vatikānu

(16.12.2013.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa no 16. līdz 18.decembrim uzturas oficiālā vizītē Itālijas Republikā un Vatikānā.

Vizītes ietvaros S.Āboltiņai plānotas tikšanās ar Itālijas parlamenta Deputātu palātas prezidenti Lauru Boldrini (Laura Boldrini) un Itālijas parlamenta Senāta prezidentu Pietro Grasso (Pietro Grasso). Tāpat Saeimas priekšsēdētājai paredzētas tikšanās ar Itālijas parlamenta Senāta Ārlietu komitejas priekšsēdētāju Pjēru Ferdinando Kasini (Pier Ferdinando Casini).

Vizītes laikā plānots pārrunāt jautājumus, kas saistīti ar Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības Padomē 2015.gadā, kad prezidentūras trio veidos Itālija, Latvija un Luksemburga.

Vatikāna apmeklējuma laikā Saeimas priekšsēdētājai paredzētas tikšanās ar Viņa Svētību pāvestu Francisku, Vatikāna Radio ģenerāldirektoru tēvu Lombardi, kā arī Vatikāna Radio latviešu redakciju. S.Āboltiņa ir pirmā no visiem Saeimas priekšsēdētājiem, kam plānota tikšanās ar Vatikāna vadību.

Plānots, ka S.Āboltiņa vizītes laikā sniegs intervijas lielākajai Itālijas ziņu aģentūrai ANSA un Vatikāna Radio latviešu redakcijai.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī